iun. 15, 2020
1741 Views
0 0

CSALB este entitatea care vine in sprijinul tuturor persoanelor care sunt in litigiu cu banca sau cu IFN-ul

Postat de

Banca sau IFN-ul este institutia la care apeleaza un numar foarte mare de persoane pentru a contracta un credit. Rezolvarea diverselor probleme, diverse achizitii sau investirea unor sume de bani in diverse proiecte sunt doar cateva dintre motivele principale pentru care lumea apeleaza la contractarea unui credit. Din dorinta de a intra cat mai repede in posesia banilor, unele persoane care contracteaza un credit nu sunt atente la toate detaliile motiv pentru care ajung in situatia in care constata ca sunt nevoite sa plateasca mult mai mult decat a fost stabilit initial. Ce este de facut intr-o astfel de situatie? La prima vedere, multi ar fi tentati sa spuna ca actionarea in judecata a institutiei bancare sau nebancare este singura solutie pe care o ai la dispozitie in aceasta situatie. Din fericire, aceasta nu este singura solutie. De ce zic din fericire? Pentru ca actionarea in jucata implica foarte multe formalitati, foarte mult timp pierdut si multi bani pierduti. De asemenea, spun ca din fericire,pentru ca exista CSALB.

Tot ceea ce trebuie sa stii despre CSALB, entitatea care te ajuta sa scapi in mod gratuit de litigiul avut cu banca sau cu IFN-ul

Infintata in 2016, la cererea Comisiei Europene, CSALB, este o organizatie neguvernamentala, apolitica, fara scop lucrativ, de interes public, cu personalitate juridica, care isi propune sa rezolve pe cale amiabila orice litigiu aparut intre banca, IFN si client. Infintarea acestei entitati a fost o premiera pentru tara noastra avand in vedere ca este primul centru de solutionare a litigiilor din tara noastra, care isi propune sa rezolve pe cale amiabila litigiile aparute intr-un domeniu de activitate. In multe tari din Uniunea Europeana, astfel de centre exista si in alte domenii de activitate, nu doar in cel financiar – bancar, asa cum se intampla in tara noastra. In cazul in care ti-am starnit curiozitatea si vrei sa apelezi la acest serviciu, trebuie sa stii ca:

  • Serviciul de solutionare a litigiilor este gratuit pentru persoanele fizice. Persoanele juridice care apeleaza la acest serviciu platesc un cost foarte mic in comparatie cu costul pe care ar trebui sa il plateasca in cazul in care ar alege calea justitiei.
  • Perioada maxima de solutionare a litigiului este de 90 de zile. In cazul in care toate partile implicate in litigiu sunt de acord cu propunerea facuta de catre conciliatoratunci timpul de solutionare a litigiului scade foarte mult.
  • Poti obtine chiar si stergerea intregii datorii. Pentru a se intampla acest lucru este necesar ca, clientul sa intampine serioase probleme de sanatate sau situatia sociala sa fie extrem de grea.

Concluzii

Instanta de judecata nu mai este singura institutie careia sa i te adresezi in momentul in care intri in litigiu cu banca sau IFN-ul. De ce sa te stresezi si sa te imbolnavesti, pierzand bani pe avocati atat timp cat poti alege sa rezolvi litigiul intr-un mod rapid, simplu si fara nici un cost? Pentru a te putea bucura si tu de aceste avantaje acceseaza site-ul celor de la CSALB.

kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *