iul. 17, 2023
240 Views
0 0

Cui ii este adresata operatia de blefaroplastie?

Postat de

Operatia de blefaroplastie se realizeaza la persoanele care sufera de ploape deformate, care le confera un aspect imbatranit fetei. Anumiti pacienti prezinta diverse defecte la nivelul pleoapelor inca de la nastere, care pot fi corectate doar prin intermediul unei operatii. Prin intermediul operatiei de blefaroplastie pleoapele vor fi ajustate, pentru a capata un aspect natural.

Prin blefaroplastie se elimina excesul de piele din zona pleoapelor si se elimina surplusul de grasime. Operatia se efectueaza in jurul varstei de 20 de ani si, in functie de varsta pacientului, se discuta despre diverse modalitati de abordare a pasilor premergatori operatiei. Calitatea tegumentelor joaca un rol foarte important in efectuarea operatiei si tocmai de aceea medicul va analiza in detaliu aspectul fetei inainte de a planifica orice pas. 

Inainte de efectuarea operatiei pacientul va trebui sa renunte la consumul de anticonceptionale si medicamente anticoagulante, iar inainte de operatie cu 6 ore va trebui sa inceteze consumul de alimente. Este foarte important ca pacientul sa informeze medicul cu privire la alte afectiuni de care mai sufera pentru a evita expunerea la diverse riscuri.

Operatia de blefaroplastie se poate efectua la nivelul pleoapei inferioare sau al celei superioare si se va face o incizie de pana la 3 mm sub gene. Operatia sa efectueaza cu ajutorul unei anestezii locale si va dura o ora si jumatate.

Blefaroplastia este o procedura chirurgicala conceputa pentru a modifica aspectul pleoapelor. Poate fi folosita atat pentrupleoapele superioare, cat si pentru cele inferioare, pentru a indeparta sau repozitiona excesul de piele, grasime si muschi.

Operatia de blefaroplastie nu prezinta niciun fel de riscuri sau complicatii. Se recomanda pacientilor cu varsta de peste 25 de ani, iar perioada de recuperare depinde in functie de pacient. Unii dintre pacienti au nevoie de doar cateva saptamani pentru a se recupera, pe cand altii de o perioada mai indelungata. Rapiditatea recuperarii depinde de varsta pacientilor, afectiune de care acestia sufera, precum si de calitatea tegumentelor. 

Prin intermediul operatiei de blefaroplastie se obtin rezultate excelente pe termen lung si un aspect placut al fetei. Cicatricele sunt usor vizibile, iar in urmatoarele 6 luni de la operatie acestea se vor estompa.

Inainte de operatie pacientii trebuie sa tina cont de o serie de indicatii, de la evitarea administrarii aspirinei si de antinevralgice, pana la evitarea medicamentelor care au rol in coagularea sangelui. Cu sase ore inainte de operatie nu se vor consuma lichide si alimente, iar tratamentul cu anticonceptionale trebuie intrerupt cu o luna inainte de interventie.

Ca si in cazul oricarei proceduri chirurgicale, exista riscuri si consecinte asociate cu blefaroplastia. Riscurile potentiale include:sangerari, infectii, cicatrici, probleme temporare de vedere si rezultate neuniforme. Printre consecintele posibile dupa operatie se numara: umflaturi, vanatai, ochi uscati temporar si sensibilitate temporara la lumini puternice. Este important ca pacientii sa invete despre riscurile si consecintele procedurii si sa solicite sfatul unui chirurg cu experienta.

Clinica Chirurgie Estetica Zone Medical Estet este locul ideal pentru a primi toate informatiile despre blefaroplastie pret si pentru a obtine rezultatele dorite. Dr. Eugen Turcu va sta la dispozitie cu echipa sa de specialisti pentru a lua masurile necesare si a face pasii potriviti propriilor nevoi. Experienta sa de doua decenii garanteaza pentru rezultate excelente pe termen lung.

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *