apr. 25, 2018
2374 Views
2 0

Cum m-am decis ce model de centrală am nevoie?

Postat de

Nu de mult mi-am terminat construcția casei și știam că trebuie să mă gândesc și la celelalte detalii cum ar fi: sistemul de încălzire. Când vine vorba de încălzirea locuinței, părerile sunt împărțite. Unii oameni sunt de părere că cea mai bună soluție e o centrală electrică sau una pe gaz, alții sunt de părere că centralele pe combustibil solid sunt mult mai eficiente.

După multă documentare, am ajuns și eu la concluzia că cea mai bună centrală ar fi un pe combustibili solid, însă care? Piața din România oferă foarte multe modele și mi-a fost destul de greu să găsesc o centrală raport calitate preț bun. Eram dispus să cheltuiesc cât de mult este nevoie pentru a mă asigura că achiziționez cea mai bună centrală.

Întâmplător am dat de centralele Stropuva, și ce mi-a părut cel mai interesant, era arderea de tip lumânare și faptul că erau primii importatori din România a acestui fel de centrale. Marca părea să fie de încredere, centralele aduse din Lituania păreau să fie fix ce căutam eu, centrale de o calitate superioară!

Stropuva pune la dispoziție 6 modele de centrale, 3 dintre ele ce ard doar pe lemn și celelalte trei universale ce ard și pe cărbuni și brichete.

Cum m-am decis care ar fi cea mai potrivită?

ardere-tip-lumanare-centrala-stropuvaÎn primul rând, a trebuit să mă decid dacă îmi doresc una care să funcționeze doar pe lemn, sau una care să funcționeze și pe cărbune. Diferența de preț între modelele simple și modelele universale este destul de mică.

În plus, pentru o încărcătură completă de cărbune, se garanta o funcționare de până 5 zile și era fix lucrul pe care mi-l doream. Autonomia ridicată însemna o utilizare simplă și mai puține griji.

Așa că, am luat decizia să-mi achiziționez un model universal, mai rămânea de văzut care.

M-am documentat și interesat și am aflat că puterea centralei poate fi afectată de foarte mulți factori. Principalul factor pe care trebuia să-l iau în considerare, era dimensiunea casei mele care este de aproximativ 200 mp.

Mai există însă și alți factori ce ar putea influența căldura transmisă de centrală cum ar fi: izolația casei, locul unde aceasta este amplasată, împrejurările etc. Casa mea este izolată, e amplasată într-un cartier deci ar trebui să fie o zonă oarecum ferită de friguri prea mari, așa că am luat decizia și am achiziționat centrala Stropuva S20U.

Feedbackul meu pentru aceasta este 100% pozitiv. Nu numai că sunt complet încântat de centrală, dar consider că e cea mai bună alegere. Chiar dacă am investit în ea o sumă însemnată de bani, acești bani îi voi recupera pe termen lung deoarece voi economisi foarte mult combustibil. O încărcătură completă de lemn îmi ține casa caldă pentru o zi întreagă, iar cu o încărcătură de cărbune ajung și până la 5 zile.

Recomand Stropuva pentru că este un importator de încredere, ce distribuie centrale de o calitate superioară care își merită toți banii!

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *