oct. 14, 2021
45 Views
0 0

Cum sa ai grija de masina ta de spalat

Postat de

Vizitele la service-ul de reparatii masini de spalat sunt foarte bune, insa pot fi si destul de costisitoare. Iata cateva sfaturi simple care te vor ajuta sa-ti menti masina de spalat in stare perfecta de functionare si sa reduci vizitele la service.

1. Alege detergentul potrivit

Tipul de detergent pe care il folosesti este foarte important, deoarece acesta poate cauza deteriorari ale partilor interioare ale masinii de spalat, dar si asupra hainelor. Detergentul utilizat trebuie sa nu fie prea dur sau acalin. Unele masini de spalat au prescris si detergentul de rufe potrivit in manualul de utilizare, pentru a ajuta la mentinerea functionarii optime a masinii.

2. Foloseste cantitatea potrivita de detergent

O cantitate mai mare de detergent nu inseamna haine mai curate. Chiar, din contra, iti poate lasa pete lipicioase si poate provoca iritatii ale pielii sensibile din cauza substantelor chimice din detergent. Pe de alta parte, o cantitate prea mica de detergent nu-ti va curata hainele cum ar trebui. In manualul masinii tale de spalat poti afla cantitatea ideala de detergent pe care s-o adaugi unei incarcaturi de rufe in functie de marimea acesteia.

3. Nu suprasolicita masina de spalat

Atunci cand masina de spalat este supraincarcata, aceasta incepe sa tremure mai tare si sa faca zgomot mai puternic. Acest lucru se intample datorita presiunii prea mari si a faptului ca in tambur nu exista suficient spatiu, ceea ce poate duce la deterioararea permanenta a partilor interne si a hainelor. Incearca sa nu depasesti limita de incarcatura de rufe recomandata pentru masina ta de spalat.

4. Goleste buzunarele

Lucrurile marunte, cum ar fi monede, ace, scobitori, chitante sau servetele uitate in buzunarele hainelor, pot ajunge in tambur si deteriora masina si pot afecta integritatea rufelor. Asigura-te ca buzunarele hainelor tale sunt golite inainte de spalare, pentru a evita aceste situatii.

5. Aeriseste cuva masinii de spalat

Dupa terminarea programului de spalat, lasa usa masinii de spalat deschisa timp de 15 pana la 30 de minute, pentru a evita acumularea de bacterii si mucegai si instaurarea unui miros neplacut.

Daca totusi cuva masinii a prins un miros urat, o poti curata punand otet in compartimentul de detergent si pornind un ciclu de spalare fara haine in cuva. Acest truc iti va reimprospata masina de spalat si te va scapa mirosul neplacut si de bacterii.

6. Pozitioneaza masina de spalat corect

Masina de spalat trebuie asezata pe o suprafata plana sau, in cazul unei suprafete denivelate, trebuie reglate picioarele astfel incat sa fie la acelasi nivel. De asemenea, trebuie sa fie pozitionata la distanta fara de obiectele din jur, precum peretele, blatul, etc.

In caz contrar, aceasta se va misca foarte mult si va produce mai mult zgomot, in special in timpul centrifugarii, si poate cauza pierderea sau deteriorarea componentelor interne pe termen lung, dar si a celor din jur.

7. Curata filtrul de scame

Colectorul din masina de spalat aduna toate scamele si murdaria de pe haine in timpul spalarii. Curatarea filtrului de scame trebuie realizata odata la cateva zile deoarece exista riscul ca acesta sa se infunde si sa creeze probleme mai mari.

8. Verifica furtunurile

Masinile de spalat au doua furtunuri pentru intrarea apei si unul pentru iesire apei, care trebuie verificate regulat daca prezinta fisuri sau scurgeri neobisnuite. Aceastea pot fac ca masina de spalat sa nu poată colecta cantitatea de apă de care are nevoie și să elimine toată apa murdară după spălarea hainelor. Este recomandat sa inlocuiesti furtunurile odata la 3-5 ani, in functie de starea acestora.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *