oct. 25, 2019
1478 Views
0 0

Cum sa procedezi in caz de inselaciune

Postat de

Deseori aleegem sa judecam omul dupa prima carte pe care ni se arata. De cele mai multe ori aceasta carte este insusi chipul, astfel ca de multe ori intr-o tranzactie sau in oferirea unor servicii am pus seriozitatea unei persoane pe seama modului in care aceasta se imbraca sau dupa cum vorbeste. Uneori aceste lucruri ne-au ajutat sau ne vor ajuta sa venim in preintampinarea unor situatii nefaste care ne-ar pune in fata unei inselaciuni. Insa, alte ori putem descoperi mult prea tarziu ca haina nu-l face pe om si sa ne trezim ca am fost furati/inselati abia ulterior.

 

In zilele noastre inselaciunea se practica la tot pasul. Si putem descrie cateva situatii extrem de populare in acest sens, situatii de care este bine sa va feriti de altfel.

Se practica metoda abordatului la volan, timp in care persoanele va vor opri sa va vor spune ca au fost furate si ca ar avea nevoie de bani imprumut sau de vehicul pentru a ajunge la destinatie. Unii au luat acest fapt in serios si s-au trezit rapiti, altii au ramas fara obiecte personale si bani.

Totodata se practica si schema inselaciunii vizavi de proprietarii care dau apartamente in chirie. Chiriasilor li se ofera o foaie stampilata care pare extrem de legala, insa chiriasii se trezesc ca locul cu pricina a fost deja inchiriat si ca raman si fara un acont, cat si fara locuinta. Contractul insa este o chestiune de cateva pagini, un teanc si nu o foaie.

Vorbim si de inselaciune in cazul companiilor de prestari servici (de exemplu curent, internet si telefonie sau lumina), care pretind ca sunt de la firmele mama la care detii contract si care invoca ideea necesitatii schimbarii contractului pe loc, fara nicio instiintare in prealabil. Deseori consumatorii s-au ales din cauza acestui fapt ca li s-au desfiintat contractele la furnizorii vechi pentru altele noi, la firme fantoma si care le-au solicitat inzecit pentru consumul acestora.

Cum procedezi daca te afli intr-o astfel de situatie?

In primul rand iti recomand sa apelezi la un cadru legal unde sa declari intreaga experienta si care va demara o ancheta pentru solutionarea cazului. Daca vorbim de firme fantoma care fac contracte pe sub mana, cat si despre firme private de chirii, ddar nu numai, treaba se poate complica destul de mult. Asadar, cel mai bine este sa apelezi la un avocat profesionist care se va dedica intru totul pentru a solutiona orice situatie.

Sunt state in care politia nu poate actiona in mod direct asupra firmelor private, singura solutie fiind darea in judecata a acestor firme care incalca drepturile omului. Insa, apeland la un avocat potrivit precum https://avocatisuciu.ro/ , acesta va realiza toat demersurile necesare astfel incat legea sa te ia in calcul si sa primesti o rezolvare.

Prin intermediul unui avocat poti ajunge inclusiv sa obtii prejudicii pe masura, daune aparte pentru situatia petrecuta.

Totodata, iti recomand cu incredere ca niciodata sa nu te increzi si sa nu semnezi niste documente fara a le verifica minutios chiar si pana la randurile scrise simbolic, aproape imperceptibil. Totodata nu opri si nu lua contact cu persoanele necunoscute si incearca sa te documentezi riguros inainte de orice pas important.

Categorii:
Comunicate · Legal
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *