mart. 5, 2019
1298 Views
0 0

Cum să scapi de mirosurile neplăcute din combina frigorifică

Postat de

Mirosurile neplăcute din frigider, lada frigorifică sau combina frigorifică pot lua multe forme. Acestea ar putea porni de la un litru de lapte pe care nu l-ai aruncat înainte de a pleca în vacanță sau de la niște ouă stricate ascunse sau pur și simplu pentru că a avut loc o pană de curent cât ai fost plecat și lucrurile nu au mai înghețat la loc.

Ca să rezolvi problema vei avea puțin de muncă și va trebui să o iei pas cu pas. Iar pentru o combina frigorifica noua, nu ezita sa cauti cele mai bune oferte, online, in magazinele gen eMag!

Pasul 1. Scoate totul

Chiar dacă ai identificat articolul care miroase, trebuie să golești întregul conținut din combina frigorifică. Dacă mirosul este rezultatul unei întreruperi a alimentării cu energie electrică, nu te risca păstrând alimente care s-au dezghețat și care ar putea fi stricate. Aceasta poate fi cauza mirosului. Alimentele care s-au dezghețat nu pot fi recongelate.

Pasul 2. Dezgheață

Dezgheață combina frigorifică înainte de a începe curățarea. Consultă manualul utilizatorului pentru instrucțiuni privind dezghețarea combinei.

Pasul 3. Spală tot

Scoateți rafturile, coșurile, sertarele, tăvile de gheață și orice alte componente și spală-le în chiuvetă cu apă caldă și săpun. Pentru mirosurile deosebit de puternice din combina frigorifică, fă o soluție de dezinfectare cu 1 lingură de clor lichid și apă și folosește-o pentru a spăla containerele și rafturile, apoi clătește cu apă curată și usucă la aer. Curăță cu atenție rafturile, garnitura ușii și interiorul folosind agentul de curățare/dezinfectare, care ar fi de preferat să aibă acțiune antibacteriană.

Pasul 4. Dacă mirosul încă persistă…

Mirosurile de stricat pot fi îndepărtate prin curățarea interiorului aparatului și cu o lavetă umedă. Apoi întinde iaurt în interiorul aparatului și lasă bacteria de acid lactic să lucreze și să îndepărteze bacteria putrezită. Clătește iaurtul după circa 12 ore.

Pasul 5: Aerisește

Aici vine momentul în care răbdarea intervine. Pentru rezultate optime, trebuie să deconectezi combina frigorifică, să lași ușa deschisă și să o aerisești timp de cel puțin o zi. Dacă mirosul persistă, șterge din nou interiorul cu soluție și aerisește pentru încă o zi.

Sfat: Pentru a introduce un miros plăcut, pune niște bile de bumbac îmbibate cu vanilie în interiorul combinei și închide-le acolo pentru câteva ore înainte de folosire.

Pasul 6. Sortează

Depozitează alimentele care au de la sine mirosuri puternice – pește sau brânzeturi, lămâi sau ceapă – în recipiente etanșe. Păstrează alimentele cu mirosuri puternice la distanță de alimente cum ar fi laptele, ouăle și brânza, care absorb ușor mirosurile de la alte alimente. Fii atent si la cat consuma o combina frigorifica, inainte de a cumpara una noua!

Categorii:
Tehnologie
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *