iun. 21, 2021
160 Views
0 0

Cum se montează panourile solare?

Postat de

Variantele alese pentru încălzirea casei sau pentru folosirea energiei electrice, sunt foarte importante pentru buna gestiune a resurselor financiare. Astfel, a opta pentru panouri solare reprezintă o soluţie perfectă din multiple puncte de vedere. Printre acestea, se pot menţiona avantajele primite în sfera protejării naturii sau cele legate de sursa de energie complet naturală şi care poate să fie folosită de către oricine, în fiecare zi. Panourile solare sunt perfecte pentru casele din orice zonă şi sunt uşor de întreţinut. Ele sunt o investiţie pe termen lung, care se amortizează imediat. Dacă doreşti să ştii cum anume se montează panourile solare, iată câteva informaţii de bază pe care trebuie să le cunoşti şi paşii pe care este bine să îi urmezi:

  1. Pentru a monta panourile solare trebuie să alegi locul potrivit pentru a funcţiona la cele mai bune standarde

Panourile solare sunt de mai multe tipuri. Ele sunt panouri termice, panouri solare fotovoltaice sau panouri hibrid. Primele te pot ajuta să ai căldură în casă, cele fotovoltaice sunt perfecte pentru producerea şi stocarea energiei electrice, iar cele hibrid sunt o combinaţie a celor două. Pentru a monta panourile solare ai nevoie de un loc potrivit pentru a face acest lucru. Aşadar, poţi să le montezi pe acoperişul casei pentru a avea un loc sigur în care captează bine energia solară. Dacă nu ai loc acolo, le poţi monta şi pe sol, însă ai nevoie de un spaţiu care să nu fie umbrit de pomi sau alte obiecte. Pentru a obţine cele mai bune rezultate în casa ta, ai nevoie de un loc unde soarele să cadă direct pe celulele existente în sistemul panourilor. Cu cât sunt mai bine expuse la energia soarelui, cu atât vor produce mai mult. Noaptea, când nu bate soarele şi nu au cum să se încarce, folosesc energie acumulată într-o baterie inclusă în sistem. Astfel, există energie de rezervă, care poate să fie utilizată în momentele în care soarele nu este la capacitatea lui maximă în relaţie cu panourile solare.

  1. Ulterior, trebuie să alegi montura potrivită pentru structura locului unde vor fi montate

După ce locul a fost ales, se alege montura potrivită pentru construcţia ta. Ea te va ajuta să poziţionezi corect panourile şi să împiedici eventualele scurgeri de apă în casă sau în alte locuri nepotrivite.

  1. Urmează să instalezi propriu-zis panourile solare

Pasul principal, cel al montării panourilor, este ales după poziţionarea monturii. Se vor pune nişte şine şi un suport metalic. Ele se pun la minim 6 cm distanţă de acoperiş. Se foloseşte un adeziv şi se pun panourile solare dorite. Sunt fixate împotriva acţiunii vântului şi apei în exces.

  1. Ultimul punct este legat de alegerea, stabilirea unghiului potrivit pentru obţinerea celor mai multe avantaje

Înclinarea panourilor solare este importantă pentru a putea capta cel mai bine energia soarelui. Astfel, se stabileşte unghiul potrivit şi panourile pot să fie puse în funcţiune pentru a avea energie în întreaga casă.

Panourile solare sunt soluţia ta pentru o casă cu energie regenerabilă.

 

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *