oct. 6, 2020
883 Views
0 0

De ce culorile sunt importante în branding și cum ar trebui să fie alese cele pentru logo

Postat de

Alegerea culorii corecte a mărcii, care reflectă personalitatea și acțiunile potrivite poate avea un impact asupra micii tale firme. Culoarea joacă un rol vital în marketing. Atunci când proiectezi elementele de branding și sigla companiei, alegerea culorilor este un element crucial.

Conform studiului Exciting Red and Competent Blue, rezultatele confirmă faptul că intenția de cumpărare este foarte mult afectată de culori datorită impactului pe care îl au asupra modului în care este percepută o marcă. Aceasta înseamnă că culorile influențează modul în care consumatorii privesc „personalitatea” mărcii în cauză. Prin urmare, culoarea joacă un rol central în dezvoltarea creativă a mărcii și toți specialiștii cu care vei discuta pentru sigle firme vor spune același lucru.

Alegerea culorilor potrivite pentru sigla firmei și branding

Când vine vorba de alegerea culorilor potrivite, acest lucru trebuie să te reflecte ca afacere – sunt culori diferite, care funcționează pentru diferite produse.

Culoarea este unul dintre primele lucruri pe care publicul țintă le vede și poate juca un rol semnificativ în comportamentul consumatorului. Dacă alegerea culorii este slabă, atunci produsul sau marca sunt oarecum destinate să eșueze.

Multe dintre cele mai recunoscute mărci din lume folosesc culorile ca parte a identității lor vizuale și a recunoașterii mărcii, gândește-te la Apple, Coca Cola sau Starbucks! Cu ce culori le asociezi instantaneu?

Culorile acționează ca un identificator excelent al mărcii și este important ca tu să ajungi direct în etapa creativă. Mărcile care folosesc culori intense sunt deseori alese pentru că fac publicul țintă să se simtă mai energic.

Impactul culorilor asupra conversiei

Contează culorile? Un studiu realizat de Hubspot a evaluat relația dintre culori și conversie. Pentru pagina studiată au folosit două culori: verde și roșu pentru a evalua dacă culorile ar avea impact asupra rezultatului.

Au descoperit că butonul care se schimbă în roșu a sporit conversiile cu 21% , ceea ce înseamnă că mai multe persoane au dat clic pe butonul roșu decât pe butonul verde. Toate celelalte pagini erau la fel, deci doar culoarea a făcut această diferență.

Aceasta arată puterea culorilor și impactul asupra conversiilor. Anumite culori pot stimula acțiunea, prin urmare ar trebui să te asiguri că faci mai multe testări A / B înainte de a alege o culoare specifică pentru a reprezenta marca.

Pentru început, îți recomandăm să răspunzi la următoarele întrebări pentru a ajunge la o concluzie cu privire la siglă:

  • Care sunt valorile mărcii tale? Ce culori sunt asociate cu aceasta?
  • Ce culori folosesc concurenții tăi?
  • Care este personalitatea mărcii tale? Există o culoare care să reprezinte această informație?

Culorile sunt o formă de comunicare non-verbală, au capacitatea de a ne afecta stările și sentimentele, așadar, asigurându-te că alegi culorile adecvate, acest lucru va avea un efect de bază asupra mărcii tale.

Astfel, pentru a obține o imagine a firmei foarte bună, recomandarea noastră este să începi de la o schemă cromatică foarte bună. Astfel, te asiguri că firma ta va fi reprezentată de culorile potrivite.

Categorii:
Internet · IT&C · Tehnologie
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *