ian. 21, 2020
496 Views
0 0

De ce serviciile SEO nu se bucură de încrederea totală a clienților?

Postat de

Cu toate că cererea pentru servicii SEO a crescut în ultimii ani, numeroase companii încă nu înțelegcum îi poate ajuta o astfel de investiție să-și dezvolte afacerea. Mai mult, unii manageri chiar pun sub semnul întrebării utilitatea serviciilor SEO, neavând încredere fie în metodele de lucru ale specialiștilor și firmelor SEO, fie în eficiența sau rezultatele eforturilor SEO. Practic, acest domeniu are o imagine greu de definit în mintea multor clienți și potențiali clienți, iar acest articol își propune să ofere o analiză a motivelor pentru care serviciile SEO nu se bucură de încredere din partea clienților. De altfel, dacă ești tentat să investești în SEO, peste aproximativ trei minute vei afla cum poți să te orientezi simplu și rapid către cele mai bune servicii. .

De unde provine aura de neîncredere din jurul serviciilor SEO?

În primul rând, foarte mulți clienți sau potențiali clienți nu știu exact ce înseamnă SEO. Optimizare pentru motoarele de căutare, însă ce tip de activitate este? Care-i punctul de plecare, ce presupune activitatea în sine și care sunt rezultatele? La ce ajută optimizarea SEO? De ce să optez pentru servicii SEO în detrimentul marketingului pe rețelele de socializare, mai ales atunci când am un buget limitat?

Firmele și specialiștii care oferă servicii SEO nu se concentrează foarte mult pe detalierea activității atunci când comunică cu clienții sau potențialii clienți, motiv pentru care aceștia vor înțelege greșit sau parțial domeniul. În plus, terminologia utilizată de specialiștii din SEO poate “da peste cap” pe oricine, întrucât vocabularul domeniului este foarte tehnic.

Un alt detaliu care potențează neîncrederea în serviciile SEO este reprezentat de algoritmul Google aflat într-o permanentă schimbare. Astfel, mulți potențiali clienți sunt sceptici cu privire la abilitatea specialiștilor SEO de a livra rezultatele promise în asemenea condiții de volatilitate ale motorului de căutare. Multe tactici de succes din trecut sunt, în prezent, penalizate grav de către Google, așadar nu este chiar “cel mai predictibil” domeniu, pierzând din încrederea celor care trebuie să aloce bugete în acest sens.

Cum capeți încredere în serviciile SEO?

– Colaborează cu specialiști care știu cum să-ți explice SEO pe înțelesul tău! Este esențial să înțelegi încă de la început în ce constă această activitate. Dacă există termeni sau expresii specifice domeniului care nu îți sunt familiare, simte-te liber să ceri mai multe detalii! Pentru necunoscători, chiar și expresii de bază precum “trafic direct” și “trafic organic” pot fi total de neînțeles; ba chiar pot crea confuzii.

– Asigură-te că potențialul tău colaborator este la curent cu schimbările de algoritm și tot ceea ce înseamnă marketing digital. Chiar dacă nu oferă exclusiv servicii SEO (ci are în ofertă și webdesign, campanii de email marketing, social media, PPC), trebuie să fie la curent cu cele mai noi informații despre motoarele de căutare. Cum poți cântări informațiile primite dacă nu ești foarte familiarizat cu domeniul? Foarte simplu! Dacă este informat, vei simți acest lucru din modul în care îți oferă explicații la orice întrebare. De altfel, poți solicita studii de caz sau provocări pe care le-a întâmpinat și soluțiile pe care le-a găsit.

Nu trebuie să ai rețineri în a cere cât mai multe informații înainte de a contracta servicii SEO. Primul loc în Google sună minunat de fiecare dată, însă trebuie să înțelegi încă de la început ce implică întreaga activitate și cum se ajunge acolo.

Etichete:
Categorii:
Afaceri
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *