ian. 28, 2021
831 Views
0 0

De ce sunt importante testele rapide antigen?

Postat de

Daca anul trecut aveam sperante mari de la 2021 si speram ca lucrurile sa se mai linisteasca, se pare ca virusul are alte planuri si ne-a adus in ultimul timp mai multe surprize: de la vaccinul impotriva Covid-19, pana la o noua tulpina a virusului SARS-CoV-2. Prin urmare nu renuntam la masti, manusi, dezinfectanti si pastram inca distanta sociala.

Daca anul trecut rar auzeam de cazuri de infectare printre prietenii nostri, studiile recente arata ca in prezent sansele de contaminare cu Covid-19 sunt mai intalnite in sanul propriei familii si in cercul de apropiati. Explicatia e una simpla si credibila, si anume: faptul ca suntem mult mai relaxati in momentul in care ne intalnim cu membrii familiei sau cu prietenii apropiati si tindem sa renuntam… uneori complet la masurile de protectie pe care le luam de obicei atunci cand parasim casa.

De ce este important sa apelam la realizarea unui test rapid antigen?

Ca si in orice alt aspect al vietii noastre uneori suntem tentati sa apelam la produse mai ieftine si care ne pot prezenta rezultate intr-un timp mai scurt. Prin urmare pretul extrem de mic, dar si rapiditatea testului antigen sunt argumente puternice care ne pot ajuta sa ne protejam pe noi, cat si pe cei dragi nou. Vorbeam de timpul de raspuns extrem de rapid, ei bine un test rapid antigen ofera un raspuns imediat am putea spune, mai precis rezultatul este prezentat in 10 -15 minute. Spunem imediat pentru ca un test PCR, spre exemplu, iti va oferi un raspuns in 24 si chiar 48 de ore, timp in care te poti intalni cu alti oameni si poti contribui semnificativ la raspandirea virusului.

Prin urmare testele rapide antigen sunt o masura de precautie, pentru ca asa cum spuneam si mai devreme timpul scurt de raspuns al acestuia, contribuie semnificativ la diminuarea riscului raspandirii virusului mai ales catre cei apropiati noua.

Dar timpul de raspuns nu este singurul avantaj al acestui test rapid, iata care sunt celelalte puncte forte:

  • Are in pret considerabil mai mic, fata de alte teste.
  • Poate indica infectia cu COVID-19 in faza acuta a bolii, chiar si in cazul in care persoana infectata nu nu prezinta niciun simptom specific;
  • Are o specificitate relativa de 99.9%, o sensibilitate de 90.32% si un acord general de 97.8%.
  • Este foarte usor de folosit. Testul poate fi realizat atat de un cadru medical, cat si de persoanele fara studiu in domeniu.
  • Pot fi comandate online si le poti primi acasa, fara sa fie nevoie sa te deplasezi.

Daca ai suspiciuni ca ai fi infectat cu virusul SARS-COV-2, nu mai sta pe ganduri. Comanda chiar acum un test rapid antigen. Specialistii medplaza.ro iti stau la dispozitie cu cele mai bune oferte de pe piata, dar si cu o serie de informatii esentiale despre modul in care testele functioneaza si despre modul in care se preleveaza proba necesara efectuarii testului.

De asemenea, acceseaza linkul urmator pentru a afla mai multe despre Ce trebuie sa stii cand cumperi un test rapid antigen?

kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *