sept. 4, 2023
296 Views
0 0

De la zero la erou în stil: cum să îți reînnoiești garderoba de produse de frumusețe

Postat de

Chiar și cel mai bine intenționat coșmeticar poate fi victima unui arsenal de produse de frumusețe neorganizat și depășit. Dacă te regăsești în această descriere, ai ajuns în locul potrivit. În următoarele rânduri, vei descoperi cum să îți reînnoiești garderoba de produse de frumusețe într-un mod structurat și eficient.

Faza 1: Auditul

Primul pas în orice proces de reînnoire este să știi cu ce ai de-a face. E timpul să scoti toate produsele de frumusețe, să le aranjezi pe o suprafață mare și să începi auditul.

Scapă de ce e vechi sau nefolositor

Verifică data de expirare a fiecărui produs și aruncă ce este depășit. Produsele cosmetice, la fel ca alimentele, au un termen de valabilitate și pot deveni surse de bacterii.

Faza 2: Identifică ce ai și ce îți lipsește

Acum că ai o viziune clară asupra arsenalului tău, identifică ce îți lipsește și ce ai în exces.

Faci economie sau risipești?

Dacă ai 5 rujuri roșii, probabil că nu ai nevoie de încă unul. În schimb, dacă nu ai un primer bun sau un set de pensule, acestea ar putea fi investiții utile.

Faza 3: Setează-ți bugetul

Odată ce știi ce îți lipsește, e timpul să îți setezi un buget. Reînnoirea garderobei de frumusețe poate fi costisitoare, dar cu un buget bine gândit, vei evita risipa.

Prioritizează în funcție de nevoie

Alocă fonduri pentru produsele pe care chiar le folosești în mod regulat și care au un impact semnificativ asupra aspectului tău.

Faza 4: Cumpărăturile

Să trecem la partea distractivă: cumpărăturile. Însă, nu uita să fii strategic.

Alege produse multifuncționale

Dacă ai un buget limitat, încearcă să optezi pentru produse care au mai multe funcții. De exemplu, un balsam de buze colorat care poate fi folosit și ca blush.

Faza 5: Organizarea

Acum că ai toate produsele, e timpul să te organizezi. Un sertar de machiaj organizat nu doar că arată bine, dar te ajută și să îți păstrezi rutina eficientă.

Etichetează și separă

Folosește cutii sau recipiente etichetate pentru a separa produsele în funcție de tip sau de frecvența cu care le folosești.

Faza 6: Încorporează noile produse în rutina ta

Ultimul pas este să începi să folosești noile produse. E important să le introduci treptat în rutina ta, pentru a vedea cum reacționează pielea.

Ține un jurnal al reacțiilor

Notează orice reacție pozitivă sau negativă pentru a putea ajusta rutina sau produsele dacă este necesar.

Faza 7: Întreținerea

Odată ce ai terminat de organizat și reintrodus noile produse, următorul pas este întreținerea. Periodic, revizuiește ce produse funcționează și care nu și fă ajustările necesare.

Înnoiește și actualizează

La fiecare șase luni, fă un nou audit pentru a te asigura că ești la curent cu cele mai bune practici și produse.

Felicitări, acum ești un erou al stilului în ceea ce privește produsele de frumusețe! Ai un arsenal bine gândit, organizat și adaptat nevoilor tale. Nu mai ești la mila unui sertar plin de produse inutile și expirate. Ești pregătit să îți faci apariția strălucitoare în lume, încrezător și stilat.

Categorii:
LifeStyle
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *