iun. 19, 2018
2706 Views
2 0

Deasupra tuturor – cu o motocicleta enduro puternica

Postat de

In fiecare an, motocicletele enduro prezinta o mare atractie pentru fanii inraiti ai sporturilor extreme. Pe toata durata sezonului cald, terenurile mai mult mai mai putin cunoscute de pe versantii muntosi ofera o experienta unica, de neuitat, care se implesteste, de foarte multe ori, cu atractia pentru adrenalina si spiritul de aventura.

Cunoscatorii recunosc faptul ca motocicletele utilizate pe munte difera, foarte mult, ca si performante, de motocicletele utilizate pentru deplasarea pe drumurile publice din oras sau din afara acestora.

Enduro este mai mult decat un simplu mers pe motocicleta. Enduro este vazut drept un sport pe motocicleta specific curselor cross-country sau off road.

Nimic nu se aseamana cu experienta enduroEnduro presupune un spirit de avantura dezvoltat la maxim. Cu alte cuvinte, competitia enduro este o cursa de anduranta in care competitorii pornesc simultan, in grupuri sau in randuri, fiecare rand luand startul la o diferenta de cateva minute. Incadrarea in timpii indicati pentru a ajunge la punctele este esentiala pentru fiecare motociclist care are curajul sa ia parte la o asemenea competitie.

In cazul motocicletelor enduro, functionarea intregului sistem de ambielaj este de o importanta capitala, performantele motorului, depinzand, intr-o mare masura, de gradul de uzura al fiecareia dintre componentele sale: biela si arborii cotiti.

Au lasat urme adanci asupra potecilor

Stirile recente arata ca experienta off road nu este una tocmai prietenoasa cu mediul inconjurator. Desi aparent turismul enduro revigoreaza economia zonei, totusi, prezenta motocicletelor sport lasa urme adanci asupra solului, faunein si florei. In ceea ce priveste solul, rotile motocicletelor creeaza adevarate santuri care duc la formarea de torente care distrug potecile. De aceea, potrivit unor specialisti in silvicultura, accesul drumetilor este astfel ingreunat, iar atmosfera linistita este perturbata de zgomotul si praful care invadeaza arealul strabatut de traseele cross-country.

Cele mai tari motociclete din categoria motorcross

De-a lungul timpului, au aparut numeroase discutii in randul internautilor privitoare la cele mai tari motociclete enduro. Modelul KTM EXC 2017 este unul dintre cele mai apreciate la nivel mondial. Insa, succesul KTM nu se opreste aici, constructorul german dorind sa dea lovitura pe piata enduro cu noile motociclete recent aparute, KTM 450 EXC. Acestea se remarca printr-un design aerodinamic modern, un motor in 4 timpi, un cilindru cu o capacitate cilindrica de 449,3 cc si o pornire bazata pe sistem kick&electric starter. Cadrul este creat dintr-un aliaj pe baza de crom, molibden si otel.

Piesele de schimb se pot achizitiona extrem de usor. Daca aruncam o scurta privire asupra mediului virtual, pe unimotors.ro, vom constata ca acest dealer de piese moto ofera kit-uri de ambielaj de schimb pentru marci de motociclete mai vechi sau mai noi, precum Aprilia, Piaggio, Vespa sau chiar Yamaha.

Categorii:
Auto-Moto
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *