mart. 30, 2022
496 Views
0 0

Iata ce ar trebui sa incluzi in planul tau de organizare evenimente corporate

Postat de

Planificarea unui eveniment de tip corporate nu este un lucru usor de facut. Tocmai de aceea, multe companii si evita realizarea acestui tip de evenimente. Daca nu exista doritori care sa stie cate ceva despre organizare evenimente corporate, iar compania nu sta relativ bine la capitolul buget, atunci evenimentul va fi, de obicei, amanat.

Totusi, acest lucru nu se intampla mereu. Sunt situatii in care exista atat doritori, cat si buget – dar ceea ce lipseste atunci este know-how-ul necesar punerii la punct a unui astfel de eveniment. Iata cateva sfaturi care te-ar putea ajuta sa planifici mai bine un eveniment corporate.

Elemente definitorii scopului evenimentului in sine

Orice eveniment are un scop, indiferent de tipul acestuia. Marea problema a organizatorilor, chiar si a celor cu experienta in unele cazuri, este faptul ca nu definesc scopul evenimentului si ca nu se ocupa de organizare ca atare. Mai exact, acestia doar organizeaza un eveniment, dupa care ii atribuie un scop – sperand ca aceste doua aspecte sa se imbine perfect.

Astfel, tine minte ca in etapa de organizare evenimente corporate, trebuie sa afli daca evenimentul are rolul de a instrui angajatii, de a sarbatori o realizare a firmei, de a introduce un departament nou, de a informa sau de a educa, printre altele. Daca pleci de la un scop, iti va fi mult mai usor sa planifici un orar corespunzator, sa alegi locatia si in general, sa organizezi evenimentul potrivit.

O tema relevanta scopului, dar interactiva si placuta

Scopul este important – conform regulilor de organizare evenimente corporate. Totusi, tema evenimentului trebuie sa fie si ea placuta pentru invitati. De multe ori, organizatorii aleg teme pe care ei le cred perfecte pentru un anumit eveniment, sacrificand astfel interactivitatea si prin urmare, interesul invitatilor.

De cele mai multe ori, o tema aflata in spectrul total opus tipului de eveniment, dar adaptata pentru acesta si mai important, pentru scopul acestuia, va fi primita mult mai bine. De fapt, cheia temei sta in interactivitate si placere – daca acestea doua sunt garantate, atunci scopul evenimentului va fi cu siguranta atins.

Nu uita de strategii de retinere a informatiei

Un eveniment corporate va implica, de cele mai multe ori, transmiterea de noi informatii de catre o parte a companiei catre alta parte. Totusi, in functie de cum este tratat evenimentul, informatiile se pot bloca in trafic, dupa cum s-ar spune.

Asadar, chiar daca angajezi o agentie de organizare evenimente corporate sau nu, este important sa nu uiti de strategiile si elementele de retinere a informatiei care vor fi de mare folos dupa eveniment. Acestea pot fi inregistrari video ale partilor informative ale evenimentului, chestionare, discutii de grup si asa mai departe. Evident, pentru realizarea acestora, este necesara si o oarecare implicare din partea organizatorilor.

Aceasta este o lista destul de mica a elementelor necesare unui plan solid de organizare evenimente corporate. De cele mai multe ori, va fi nevoie de mai mult. Daca te afli in situatia in care ai nevoie de asistenta profesionista, dupa cum s-ar spune, atunci poti apela la agentia boutique Duet Luxe.

Aceasta nu numai ca te va ajuta sa pui la punct la punct un eveniment care nu va fi uitat de firma ta, dar ii va oferi acestuia si un aspect VIP, classy!

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *