ian. 4, 2019
1952 Views
0 0

Istoria adidasilor

Postat de

 

Adidașii se întorc mult înapoi. La sfârșitul secolului al XVIII-lea, oamenii purtau pantofi din cauciuc cu talpa, dar erau destul de ciudati – ambii pantofi se potriveau atat la piciorul drept cat si la piciorul stang. În jurul anului 1892, compania americană de cauciuc lansat  pantofi de cauciuc mai confortabili, cu interior de pânză, denumit Keds. Până în 1917, acesti adidași au început să fie produsi în masă. În același an, Marquis Converse a produs primul pantof făcut doar pentru baschet, numit Converse All-Stars. În 1923, o stea a basketului pe nume Chuck Taylor a aprobat pantofii și astfel au devenit cunoscuți sub numele de Chuck Taylor All-Stars. Acestia sunt cei mai bine vânduti pantofi sport barbatesti din toate timpurile.

Adidașii au intrat pe plan internațional în 1924. Atunci un om german numit Adi Dassler a creat un adidas pe care la numit după el însuși: Adidas. Această marcă a devenit cel mai popular pantof atletic din lume. Jessie Owens a purtat Adidas când a câștigat patru medalii de aur la Jocurile Olimpice din 1936. Fratele lui Adi, Rudi, a lansat o altă companie de încălțăminte: Puma.

 

În prima jumătate a secolului al XX-lea, pantofii de sport erau purtați în principal pentru a juca sport. Dar în anii 1950, copiii au început să ii poarte ca declarații de modă. Chiar și mai mulți adolescenți au urmat acea nebunie după ce l-au văzut pe James Dean în adidași în filmul popular Rebel Without a Cause.

 

Vânzările de adidași au crescut într-adevăr în 1984, când Michael Jordan a semnat un contract pentru a purta un pantof Nike, numit Air Jordans – cel mai faimos adidas realizat vreodată. Chiar și după ce Jordan s-a retras din NBA, pantofii lui au continuat să fie cei mai bine vânduti. Întrucât companii precum Nike, Reebok și Adidas au concurat, au schimbat modul în care s-au văzut adidașii, adăugând culori sălbatice și eliminând șireturile. Adidașii au început să fie produși pentru fiecare sport, inclusiv mersul pe jos, skateboarding și „cross training”.

 

 

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *