sept. 20, 2023
324 Views
0 0

Istoria volkswagen. De ce sunt masinile germane atat de populare?

Postat de

Volkswagen este unul dintre cei mai cunoscuti producatori de masini din lume, lucru care se vede pe site-urile de anunturi sau la firmele care iti ofera posibilitatea sa cumper Volkswagen in leasing. Cu o istorie bogata si o reputatie impecabila, acest brand ajuns sa fie prezent pe strazile din intreaga lume, in milioane de exemplare.

Inceputurile cunoscutei marci auto au legatura cu unul dintre cele mai urate personaje ale istoriei: Adolf Hitler. In anii ’30 acesta a dorit sa ofere o masina accesibila pentru cetatenii germani, lansand proiectul „KdF-Wagen,” care avea sa devina celebrul Volkswagen Beetle. In 1937, Ferdinand Porsche, unul dintre cei mai renumiti ingineri auto din lume, a primit sarcina de a dezvolta aceasta masina.

Cu toate ca intentiile initiale erau de a face masina accesibila pentru toti, al Doilea Razboi Mondial a schimbat directia proiectului. In timpul razboiului, productia s-a concentrat pe vehicule militare, iar fabrica Volkswagen a fost grav afectata de bombardamente. Dupa incheierea razboiului insa, producatorul a reusit sa-si revina si sa-si continue productia.

Volkswagen Beetle a devenit un simbol al reconstructiei Germaniei. Cu un design distinctiv si o reputatie de fiabilitate, aceasta masina a castigat rapid popularitate in randul soferilor din intreaga lume. In Statele Unite, de exemplu, Beetle a devenit cunoscuta sub numele de „Bug” si a fost iubita pentru aspectul sau prietenos si pretul accesibil.

Un moment semnificativ in istoria Volkswagen a fost 1960, cand Volkswagen Beetle a depasit recordul de productie al Modelului T Ford, devenind cea mai produsa masina din lume la acea vreme. Acest succes a confirmat pozitia brandului german ca un jucator important pe piata auto internationala.

De-a lungul anilor, Volkswagen a continuat sa inoveze si sa-si diversifice gama de produse. Un moment important in istoria companiei a fost lansarea modelului Golf in 1974. Golf a adus un design modern si tehnologie avansata in lumea automobilelor compacte.

Pe langa Golf, in oferta producatorului au aparut rand pe rand si alte modele de succes, cum ar fi Passat, Jetta si Polo. Diversificarea gamei de produse a permis companiei sa acopere o gama mai larga de nevoi ale clientilor si sa raspunda cerintelor pietei in schimbare.

In secolul XXI, Volkswagen si-a asumat un angajament ferm fata de sustenabilitate si tehnologie. Compania si-a propus sa devina lider in domeniul vehiculelor electrice si a investit masiv in dezvoltarea modelelor electrice. Modelul ID.3, de exemplu, este un automobil complet electric cu zero emisii care a primit recenzii excelente pentru performanta sa.

De asemenea, brandul german a investit in dezvoltarea vehiculelor cu emisii reduse si a tehnologiilor de asistenta pentru sofer. Aceste investitii demonstreaza angajamentul companiei de a ramane la varful tehnologiei auto si de a oferi solutii de mobilitate sustenabila.

Calitatea germana si atentia la detalii, printre motivele pentru care brandul Volkswagen este atat de cunoscut

Unul dintre motivele pentru care masinile Volkswagen sunt atat de populare este reputatia lor de calitate germana. Germania este cunoscuta pentru standardele sale ridicate in ceea ce priveste productia si ingineria, iar Volkswagen nu face exceptie. Fiecare masina este construita cu atentie la detalii si supusa unor teste riguroase pentru a asigura fiabilitatea si siguranta.

Siguranta este un alt motiv pentru popularitatea masinilor, fiind o prioritate majora pentru Volkswagen. Compania a investit constant in dezvoltarea tehnologiilor de ultima generatie pentru a proteja soferii si pasagerii. Sistemele avansate de asistenta pentru sofer, cum ar fi Lane Assist si Emergency Brake Assist, contribuie la reducerea riscului de accidente.

Atat masinile noi, cat si masinile second hand Volkswagen sunt extrem de populare, dovedindu-si fiabilitatea de-a lungul timpului si scriind o poveste extrem de interesanta. Daca esti interesat de un vehicul produs de marca germana, pe site-ul celor de la Leasingsh.ro poti gasi mai multe optiuni foarte interesante.

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *