ian. 21, 2019
1743 Views
0 0

Moduri simple de a tine porumbeii la distanta

Postat de

Desi la o prima vedere poate ca nu par a fi cele mai deranjante vietati de pe lumea aceasta, atunci cand iti viziteaza deseori proprietatea ajungi sa te convingi de motivele pentru care porumbeii sunt considerati a fi daunatori foarte suparatori. Drept urmare nu putine sunt persoanele care cauta solutii anti porumbei, disperati fiind de faptul ca acestia provoaca o multime de probleme.

Inainte de a vorbi despre metodele de alungare a porumbeilor trebuie sa stim cum putem preveni aparitia acestora. Asta deoarece este mai simplu sa previi „invazia porumbeilor” decat sa o rezolvi.

Astfel, chiar daca pana acum nu te-ai lovit de problemele cauzate de porumbei pana acum, probabil ca nici nu iti doresti. De aceea ar trebui sa tii cont si tu de sfaturile pe care ti le vom oferi chiar in randurile urmatoare.

Folosirea capcanelor pe balcon sau pe terasa

Un mod foarte simplu prin care poti tine porumbeii departe de balconul sau terasa ta este sa folosesti diferite capcane si alte obiecte pe care sa le amplasezi pe balcon. Clopoteii sunt doar un exemplu in acest sens. Mai poti folosi si obiecte stralucitoare care sa reflecteze lumina de la soare, astfel incat porumbeii vor fi speriati de lumina puternica.

Utilizarea benzilor cu tepi

Pe www.fara-daunatori.ro vei putea gasi mai multe tipuri de benzi cu tepi pe care sa le folosesti pentru a descuraja porumbeii sa se instaleze pe balconul tau sau in alte locuri. Acestea au un pret destul de accesibil si sunt foarte usor de instalat, iar eficienta va fi usor de observat.

Prezente fiind benzile cu tepi, porumbeii nu isi vor putea construi cuiburi si nici nu se vor putea aseza in zonele protejate.

Gel anti-pasari

Tot mai multe persoane achizitioneaza asa zisul gel anti-pasari, un alt mod simplu prin care poti scapa de porumbei si alte pasari deranjante.

Practic, prin aplicarea acestui gel pe o suprafata, pasarile nu vor mai putea sta pe aceasta, solutia fiind una foarte vascoasa. Este probabil unul dintre cele mai simple moduri ce pot fi folosite pentru tinerea pasarilor la distanta.

Nu le oferi un mediu prielnic

Un alt mod prin care poti preveni aparitia porumbeilor este o curatenie de nota 10, in urma careia sa nu ramana resturi alimentare. De obicei, porumbeii sunt atrasi de locurile unde gasesc hrana din belsug. De aceea trebuie sa te asiguri ca pe balcon, pe terasa sau in curte nu sunt lasate resturi alimentare.

Mai mult decat atat, se recomanda ca tomberoanele de gunoi sa fie cat mai bine inchise. Totodata, hrana animalelor de companie ar trebui pusa intr-un loc in care porumbeii sa nu poata ajunge.

Foloseste plasa anti-pasari

O alta masura pe care o poti lua pentru a te asigura ca porumbeii nu isi vor face cuiburi pe proprietatea ta este sigilarea podului, a magaziilor si a altor anexe folosind plasa speciala pentru sigilarea acelor locuri prin care porumbeii ar putea patrunde.

Acestea sunt asadar cele mai simple moduri prin care poti tine porumbeii si alte pasari la distanta de proprietatea ta, asigurandu-ti un mediu curat si placut.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *