mai 8, 2020
901 Views
0 0

Motivele pentru care varfurile parului tau sunt despicate

Postat de

Parul tau creste de la radacina, prin urmare varfurile firelor reprezinta cea mai veche parte a podoabei tale capilare. Acestea pot avea o vechime mai mica sau mai mare, in functie de cat de des mergi la un salon coafura pentru o tunsoare. Imagineaza-ti toate lucrurile prin care au trecut varfurile parului tau in tot acest timp! De cate ori au fost spalate, coafate sau vopsite? Cate palarii, esarfe si pulovere au atins? Cat vant, aer uscat si umiditate au infruntat?

In plus, varfurile reprezinta partea cea mai expusa si vulnerabila a parului tau. Prin urmare, nu ar trebui sa fie surprinzator ca acestea se deterioreaza mai repede decat te-ai putea astepta.

Capetele firelor de par se pot despica intr-o varietate de moduri. Este posibil sa observi acea despicare clasica de doi-trei centimetri in doua au mai multe fire subtiri. De asemenea, varfurile se pot despica in mai multe bucati pana la radacina. Si, trebuie sa recunoastem, varfurile de par oricum ajung sa se despice, cu exceptia cazului in care iti tai parul in fiecare luna. Reprezinta ciclul normal de viata al parului.

Care sunt motivele exacte pentru care varfurile de par se despica?

In timp ce este absolut normal ca varfurile firelor de par sa se despice odata cu trecerea timpului, exista cativa factori care pot accelera acest lucru. Unele dintre cele mai frecvente procese care deterioreaza si degradeaza capetele firelor de par sunt:

Coafarea excesiva sau facuta incorect. In aceasta categorie intra folosirea placii de intins sau de ondulat parul, vopsirea, atingerea si perierea excesiva a parului, etc. Toate acestea descompun cuticula putin cate putin.

Caldura. Utilizarea frecventa a instrumentelor de coafare a parului care folosesc temperaturi inalte reprezinta cel mai rapid mod de a provoca despicaturi ale firelor de par. Caldura intensa provoaca daune extreme la capetele de par care sunt deja vulnerabile din cauza altor factori.

Frecarea. Exista anumite materiale de haine care pot provoca daune cuticulei de par. Palariile, esarfele si puloverele accelereaza dezvoltarea capetelor despicate, la fel ca si pernele si prosoapele din bumbac.

– Mediul inconjurator. Vantul, frigul, caldura, soarele, aerul uscat, aerul umed… se pare ca, indiferent de vreme, parul tau este supus unor provocari.

– Factorii interni. Dieta ta alimentara, apa pe care o bei si starea generala de sanatate a corpului influenteaza puterea podoabei tale capilare. Daca organismul tau este deshidratat, subnutrit sau are deficit de proteine, parul tau va prezenta un risc si mai mare de a avea varfuri despicate.

Categorii:
LifeStyle
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *