nov. 21, 2023
84 Views
0 0

Sfaturi de machiaj în sezonul rece pentru o piele strălucitoare

Postat de

Schimbările sezoniere aduc adesea modificări la nivelul pielii noastre, mai ales în timpul iernii. De obicei, experimentăm uscăciune, pete uscate și cojirea pielii în această perioadă. Pielea noastră are nevoie de o atenție suplimentară pentru a rămâne sănătoasă și pentru ca machiajul nostru să arate impecabil. În acest articol, vă vom prezenta sfaturi de machiaj pentru sezonul rece, care vă vor ajuta să vă mențineți pielea netedă și machiajul strălucitor, indiferent cât de frig este afară.

Pregătirea corectă a pielii

Când temperaturile scad, pielea noastră este supusă unui stres suplimentar. Aerul rece și uscat din exterior, dar și încălzirea uscată din interior pot să ducă la deshidratarea pielii, apariția unor zone uscate și mărirea porilor. Unul dintre cele mai importante sfaturi de machiaj pentru iarnă este să anticipăm această schimbare sezonieră. Dacă începem să pregătim pielea cu un ser zilnic suplimentar sau cu o mască săptămânală, putem evita această deteriorare inițială a pielii atunci când vremea se schimbă.

În primul rând, este esențial să lucrăm pe o piele proaspăt curățată și hidratată. În sezonul rece, când pielea noastră luptă să rămână hidratată, trebuie să luăm măsuri suplimentare pentru a păstra acea hidratare. Chiar și în zilele în care nu planificăm să ne machiem, folosirea unui primer în etapa de hidratare a pielii face minuni. Formula sa reflectorizantă creează o finisare angelică, hrănind pielea cu antioxidanți pentru a susține strălucirea tânără a tenului.

De asemenea, pielea poate beneficia de exfolierea fizică sau delicată de una sau două ori pe săptămână. O opțiune vegană ar fi să folosiți produse pe bază de fructe și vitamine pentru a hrăni pielea.

Odată ce pielea este complet netedă, va avea nevoie de straturi de hidratare. În funcție de tipul de piele, un strat combinat de seruri, creme și uleiuri va fi necesar. Un combo de vis pentru zi pentru noi este serul cu acid hialuronic, lejer, calmant și ultra-hidratant, împreună cu câteva picături de ulei de argan pur. Acest lucru menține pielea netedă și plină, atrăgând și blocând hidratarea.

Construirea unei baze

Iarna este momentul să ajustăm rutinele noastre de frumusețe în funcție de nevoile pielii noastre, nu doar de preferințele noastre în machiaj. Un mod excelent de a face acest lucru este să construiți acoperirea acolo unde este necesară. Trebuie să evităm fondurile de ten dense și uscate, care pot accentua textura și uscăciunea pielii.

Fondul de ten cremos este un favorit pentru iarnă în locul celor uscate sau pudrate. Un fond de ten bogat în pigmenți din fructe, hrănind pielea cu antioxidanți și vitamine E și C în timp ce îl purtăm. În plus, nu accentuează uscăciunea pielii. Aplicăm fondul de ten în zonele care necesită cea mai mare acoperire și apoi îl blenduim cu o burete ușor pentru un aspect filtrat pe întreaga față.

Pigmenți rezistenți

Una dintre problemele pe care le avem în iarnă este că machiajul nu rezistă mult timp. Când pielea noastră este uscată, poate absorbi tot ceea ce punem pe ea, inclusiv fardurile. Un alt sfat de machiaj important este să aplicăm mai multe straturi, inclusiv lichide, creme și pudre, pentru un machiaj care să reziste mai mult timp.

De exemplu, putem presăra ușor genele cu pudră translucidă înainte de a aplica mascara. Acest lucru permite produsului să adere mai bine și creează un efect de gene mai voluminoase.

Pentru obraji rumeni, ne poate lua câteva secunde să blenduim un tint cremos, pigmentat și cu o formulă bogată. Peste acesta, putem adăuga un fard de obraz pigmentat pentru a intensifica blush-ul sau pur și simplu să fixăm produsul pentru un aspect aerografiat care nu se transformă într-o masă uscată și densă în vremea rece.

Buze netede

În timp ce glossurile pentru buze sunt la modă acum, dezavantajul major este că nu rezistă mult timp. Mai rău este că în vremea uscată, ele pot face buzele să se cojească și să devină lipicioase. Pentru buze netede și care rezistă, este important să pregătim buzele înainte de a aplica orice produs de machiaj. Exfoliați buzele săptămânal sau la nevoie cu un scrub de zahăr sau cu un prosop texturat, asigurându-vă că le hidratați bine pentru a preveni uscarea sau cojirea.

După pregătire, optăm pentru produse de buze de lungă durată, cum ar fi rujurile lichide. Acestea rezistă la purtare, mâncare și toate festivitățile de iarnă.

Setarea este esențială

Când vine vorba de piele, nu doar de machiaj, regula noastră este să o setăm și să nu o uităm. Sigilarea produselor de îngrijire a pielii și de frumusețe de iarnă cu un strat final hidratant schimbă cu adevărat jocul când vine vorba de machiajul care rezistă.

Un spray de fixare lejer poate funcționa atât pe pielea nemachiată, cât și ca ultim pas al machiajului. Acesta topește suprafața machiajului, permițând produselor să arate mai naturale pe pielea noastră. Adaugă puțină strălucire și hidratare, ceea ce previne pielea noastră să caute umiditate din produsele noastre de machiaj.

În concluzie, cu aceste sfaturi de machiaj pentru sezonul rece, puteți să vă mențineți pielea hidratată și să arătați impecabil, indiferent de condițiile meteo. Pregătirea corectă a pielii, utilizarea de produse de machiaj de lungă durată și setarea adecvată vă vor ajuta să obțineți un machiaj care rezistă și strălucește în timpul iernii (Antica Studio te așteaptă pentru o experiență de machiaj profesională).

Nu uitați să vă îngrijiți bine pielea înainte de a aplica machiajul și să folosiți produsele potrivite pentru a vă menține frumusețea naturală.

Categorii:
LifeStyle
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *