iun. 19, 2020
1465 Views
0 0

Sfaturi utile pentru intretinerea tractorului

Postat de

Daca folosesti un tractor si vrei sa te bucuri pentru o perioada cat mai mare de timp de el,  este esential sa il ingrijesti. Mentenanta joaca un rol important in durata de viata a tractorului si in cheltuielile financiare pe care le genereaza.

Pentru o mentenanta corecta, este bine sa ai la indemana un magazin piese tractoare  in care sa ai incredere si care iti poate oferi piese cat mai atractive din punct de vedere al costurilor si de asemenea, sa ai anumite cunostinte tehnice, pentru a lua atitudine in momentul in care apare o problema.

Cei de la Irion au pregatit o serie de sfaturi referitoare la intretinerea tractorului, pe care orice posesor de vehicul agricol trebuie sa le aiba in vedere:

  1. Asigura-te ca uleiul de motor este schimbat reculat. In general, uleiul de motor se schimba o data la 6 luni, deoarece gradul de uzura al tractoarelor este mult mai mare decat gradul de uzura al automobilelor. Desi este mai costisitor, trebuie sa te asiguri ca uleiul de motor are o calitate superioara. In felul acesta vei putea sa protejezi piesele.
  2. Verifica toate celelalte fluide. Trebuie sa verifici si nivelul lichidului de transmisie, al lichidului de racire sau al lichidului hidraulic. Acestea trebuie sa aiba un volum optimi si sa nu se scurga. Scurgerile pot fi semnul unor defectiuni destul de grave;
  3. Asigura-te ca presiunea anvelopelor este corecta! Simpla presiune din anvelope poate sa aiba un impact puternic asupra modului in care functioneaza tractorul, asupra consumului de combustibil si asupra uzurii anvelopelor. In cartea tehnica este precizata presiunea optima, care poate fi ajustata si in functie de munca desfasurata;
  4. Tine tractorul intr-un spatiu inchis! Intemperiile pot sa grabeasca uzura pieselor. Este adevarat ca tractoarele sunt construite sa faca fata mediului exterior, insa daca ai un hambar, este bine sa iti tii utilajele acolo.
  5. Invata limitele tractorului! Orice tractor are o limita. Nu il supraincarca si nu pune presiune foarte mare pe motor, deoarece risti sa se strice mult mai repede decat ti-ai dori sa o faca. Stiind care sunt limitele, vei putea sa te bucuri mult mai mult timp de el.

De asemenea, trebuie sa cureti tractorul cu o frecventa destul de mare. Murdaria poate sa genereze defectiuni si rugina sau pur si simplu poate acoperi defectiuni minore pe care le vei observa foarte greu.

 

Categorii:
Auto-Moto
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *