mart. 30, 2023
412 Views
0 0

Sisteme solare – tot mai populare în societatea modernă

Postat de

Resursele existente la nivelul globului pământesc sunt din ce în ce mai limitate, ceea ce înseamnă că a venit momentul să ne reorientăm spre alte modalităţi de producere a energiei. Energia verde este un adevărat simbol al societăţii contemporane, iar gama de sisteme solare aflate pe piaţă se bucură de o mare apreciere în rândul utilizatorilor din întreaga lume.

Probabil te întrebi deja „Ce sunt sistemele solare şi ce beneficii îţi pot aduce din punct de vedere energetic?” Ei bine, astăzi vei afla mai multe detalii despre funcţionalitatea lor!
Prin definiţie, sistemele solare sunt acele sisteme care utilizează energia solară atât pentru producerea de energie, cât şi pentru încălzirea aerului şi a apei. Principalele componente ale acestor sisteme sunt panourile solare, care sunt poziţionate în locuri expuse la soare pentru a capta razele soarelui şi a le transforma ulterior în energie termică sau energie electrică.

La momentul actual se disting două mari categorii de sisteme solare: sistemele solare termice şi sistemele solare fotovoltaice.

Sistemele solare termice sunt folosite tocmai pentru încălzirea apei şi a aerului dintr-o cameră. Sistemele au la baza colectoarele solare, care sunt montate pe acoperişurile imobilelor pentru a capta energia solară şi a o transforma în energie termică. Aerul şi apa sunt pompate prin colectoarele metalice, iar la nivelul acestora sunt încălzite de energia solară şi ulterior sunt transferate într-un rezervor sau în sistemul de încălzire al imobilului.

Ceea ce este bine de ştiut este faptul că sistemele solare fotovoltaice sunt cel mai des utilizate pentru a produce energie electrică. Ştiai că sistemele solare fotovoltaice utilizează celule fotovoltaice pentru a putea transforma energia solară în electricitate? Celulele fotovoltaice au la bază atât siliciu, cât şi alte materiale semiconductoare, transformând energia solară în energie electrică continuă. (DC)

Sistemele solare nu doar că au un rol esenţial în protejarea mediului înconjurător, dar te ajută totodată să economiseşti bani. Te poţi aştepta chiar la economii substanţiale pe termen lung, având în vedere faptul că se vor reduce costurile facturilor de energie electrică.

Ba mai mult, prin montarea unor sisteme solare va creşte totodată şi valoarea imobilului tău, ceea ce înseamnă că iei cea mai bună decizie şi din punct de vedere financiar. Îţi doreşti independenta energetică? Nimic mai simplu! Proprietarii sistemelor solare pot să devină din ce în ce mai independenţi din punct de vedere energetic, tocmai pentru că nu mai depind de furnizorii de energie.

Aşadar, nu este deloc surprinzător faptul că sistemele de energie solară sunt din ce în ce mai populare în rândul romanilor, având în vedere numeroasele avantaje pe care le oferă utilizatorilor. Pe măsură ce tehnologia continua să se dezvolte, te vei bucura din ce în ce mai multe avantaje ale sistemelor solare.

Însă pentru că sistemele solare să funcţioneze cum trebuie, acestea au nevoie de anumite accesorii, atât pentru montare cât şi pentru funcţionare. Într-un magazin de instalaţii precum instal.ro poţi găsi o multitudine de accesorii pentru sistemele solare, începând cu accesorii de montaj, automatizări, grupuri de pompare şi multe altele.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *