oct. 6, 2020
1250 Views
0 0

Tot ce trebuie sa stii despre blefaroplastie

Postat de

Chirurgia pleoapelor, cunoscuta si sub numele de blefaroplastie, este o procedura chirurgicala cosmetica obisnuita, care poate imbunatati aspectul pleoapelor cazute sau lasate. De asemenea, poate ameliora orice problema cauzata de excesul de piele din jurul ochilor.

Cu toate ca cei mai multi oameni sunt ingrijorati atunci cand se supun acestei operatii, blefaroplastia este o procedura relativ simpla si minora, cu risc minim de complicatii si cu o multime de beneficii.

De ce unii oameni au nevoie sau isi doresc o interventie chirurgicala a pleoapelor?

Pe masura ce imbatranim, pielea din jurul ochilor si a pleoapelor se lasa tot mai mult. Acest lucru determinta aparitia pungilor sub si deasupra ochilor. Unii oameni dezvolta, de asemenea, buzunare cu exces de grasime in jurul ochilor, care pot duce la acelasi efect de pleoape cazute, obosite.

Totodata, excesul de piele din jurul ochilor poate fi cauzat de alergii, infectii, de obiceiul de a fuma sau de expunerea la soare pentru perioade lungi de timp.

Uneori, acest exces de piele poate fi greu, ceea ce face dificila deschiderea pleoapelor si vederea clara.

Exista, de asemenea, pacientii care decid sa se supuna acestei interventii chirurgicale, pur si simplu, pentru a-si imbunatati aspectul estetic.

Oricum ar fi, interventia chirurgicala pentru indepartarea excesului de piele sau de grasime de pe pleoape, numita blefaroplastie, poate ajuta atat din punct de vedere medical, cat si din punct de vedere cosmetic.

Ce presupune blefaroplastia?

In functie de locul in care se intervine (pleoapele superioare, pleoapele inferioare sau ambele), in cadrul blefaroplastiei, chirurgul plastician inlatura excesul de tesut care face ca pleoapele sa para grele, obosite sau cazute.

Ce este blefaroplastia superioara?

Blefaroplastia superioara se efectueaza pe pleoapele superioare pentru a ajuta la imbunatatirea tonusului si fermitatii pielii dintre sprancene si genele superioare. Aceasta se produce prin reducerea la minim a excesului de piele care poate cauza acel efect de pleoape grele si incretite.

Procedura dureaza, de obicei, in jur de o ora.

Ce este blefaroplastia inferioara?

Blefaroplastia inferioara se efectueaza pe pleoapele inferioare pentru a ajuta la corectarea pungilor de sub ochi si la inlaturarea efectului de ochi obositi. Se intervine in zona dintre genele inferioare si varfurile obrajilor. Blefaroplastia inferioara ajuta, de asemenea, la corectarea pielii mai intunecate si ridate.

Chirurgia pleoapelor inferioare dureaza, de obicei, mai mult decat chirurgia pleoapelor superioare, durata medie fiind de o ora si jumatate.

Care este timpul de recuperare dupa o blefaroplastie?

Conform domnului doctor Ciceo Mircea de la Medestet, dupa interventia chirurgicala, pacientului i se administreaza medicamente pentru ameliorarea durerilor ce apar dupa disparitia anestezicului. De asemenea, i se aplica tampoane pentru ochi pentru o perioada scurta de timp in asa fel incat sa se minimizeze vanataile.

Pacientul va primi instructiuni complete de urmat cu privire la modul de curatare si ingrijire a ochilor pentru urmatoarele saptamani. Chirurgul ii poate oferi, de asemenea, o crema cu antibiotice pentru prevenirea infectiilor.

Umflaturile si vanataile dispar, in mod normal, dupa o saptamana, dar poate dura pana la sase luni pentru ca beneficiile complete ale operatiei pleoapelor sa fie vizibile.

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *