oct. 11, 2023
122 Views
0 0

[Ziua Mondială a Sănătății Mintale] O Mai Bună Sănătate Mintală Începe Cu O Mai Bună Înțelegere

Postat de

București, 10.10.2023 – Cât de bine vă cunoașteți propria minte? Ați alocat recent puțin timp pentru a vă verifica starea de bine — atât în corp, cât și mintea? Pentru mulți, răspunsurile acestor întrebări nu sunt întotdeauna pozitive, motiv pentru care Ziua Mondială a Sănătății Mintale este un bun prilej să ne reamintim că este nevoie să avem grijă de sănătatea noastră mintală în aceeași măsură în care ne monitorizăm sănătatea fizică. Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS), una din opt persoane din lume trăiește cu o tulburare mintală.

Afecțiunile de sănătate mintală sunt răspândite în întreaga lume și sunt adesea trecute cu vederea și eclipsate de agitatia vieților noastre zilnice aglomerate. Deși este o situație des întâlnită, problemele pot rămâne nesupravegheate atunci când oamenii nu sunt conștienți de o afecțiune de sănătate mintală sau chiar ignorate atunci când devin evidente, ceea ce îi determină să sufere în tăcere.

Cu toate acestea, pe măsură ce tot mai multe persoane din întreaga lume au început să înțeleagă relevanța conștientizării sănătății mintale, cererea pentru o mai bună înțelegere a stării de bine mintală și modalități convenabile de monitorizare zilnică a acesteia crește. Acesta este motivul pentru care, în cadrul eforturilor sale continue de extindere a funcționalității și beneficiilor dispozitivelor sale purtabile, Samsung se asociază cu Massachusetts General Hospital (MGH), un spital afiliat la Harvard Medical School, pentru a duce capacitatea de colectare a datelor privind sănătatea mintală cu ajutorul dispozitivelor purtabile chiar mai departe.

Fiind o companie dedicată furnizării de informații profunde despre starea de bine generală a utilizatorilor săi, Samsung crede că dispozitivele purtabile, precum Galaxy Watch, pot fi utile în sporirea conștientizării asupra sănătății mintale. Dispozitivele purtabile ne însoțesc pe parcursul întregii zile și ar putea avea potențialul de a ajuta utilizatorii să înțeleagă mai bine starea lor de sănătate mintală pe baza măsurătorilor fizice.

Experții departamentului de psihiatrie al Spitalului General Massachusetts colaborează cu Samsung pentru a desfășura un studiu utilizând ceasul Galaxy, și al cărui rol este de a înțelege relația dintre factori precum somnul, activitatea fizică, ritmul cardiac, variabilitatea ritmului cardiac, rutinele zilnice și starea de sănătate mintală a utilizatorului. În cadrul studiului, cercetătorii vor analiza datele colectate de ceas de la participanți pentru a înțelege cum ceasurile inteligente pot fi utilizate ca un instrument eficient și comod pentru monitorizarea stării de sănătate mintală a unei persoane.

„Această cercetare reprezintă un excelent exemplu al angajamentului Samsung de a aduce noi instrumente de monitorizare a sănătății utilizatorilor de dispozitive Galaxy în întreaga lume și de a oferi o experiență superioară și cuprinzătoare în ceea ce privește starea de bine”, a declarat Hon Pak, Vicepreședinte și Șef al Echipei de Sănătate Digitală, Divizia MX Business la Samsung Electronics. „Prin colaborarea noastră cu Massachusetts General Hospital, ne propunem să împuternicim utilizatorii să înțeleagă mai bine starea lor de bine mintală într-un mod mai comod și să le oferim o imagine mai completă a sănătății lor holistice, inclusiv a minții și corpului.”

Samsung conduce următoarea eră a monitorizării sănătății digitale cu senzori avansați, inclusiv inovatorul senzor Samsung BioActive. Și având o istoric de colaborare strânsă cu liderii din industrie, Samsung colaborează cu Spitalul General Massachusetts pentru a explora noi tehnologii care să ofere funcționalități extinse privind starea de sănătate mintală, construind pe fundația ecosistemului de funcționalități de sănătate Samsung astfel încât să creeze noi posibilități în monitorizarea bunăstării.

„Proiectul nostru cu Samsung are potențialul de a oferi utilizatorilor o înțelegere îmbunătățită a sănătății lor mintale prin datele colectate de ceasurile inteligente”, a declarat Amanda Baker, PhD, Director al Centrului pentru Tulburări de Anxietate și Stres Traumatic de la Spitalul General Massachusetts. „Trăind cu stres este o provocare zilnică pentru atât de mulți oameni, așa că sperăm că toată colaborarea noastră cu Samsung va oferi o perspectivă mai profundă asupra bunăstării lor mintale zilnice.”

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *