apr. 19, 2022
804 Views
0 0

Ce soluții există pentru cei care au un părinte în vârstă de care nu pot avea grijă

Postat de

Există multe soluții pentru cei care nu pot avea grijă de un părinte în vârstă. Aceste opțiuni nu sunt întotdeauna ideale, dar pot oferi sprijinul necesar în cazul unui membru al familiei care are nevoie de ajutor suplimentar din cauza vârstei înaintate sau a unei boli.

Pentru început, este important să rețineți că nu există o soluție universală care să funcționeze pentru toată lumea. Oamenii au nevoi și preferințe diferite și, prin urmare, nu există un singur răspuns care să rezolve fiecare problemă. Asigurați-vă că luați în considerare cu atenție toate opțiunile înainte de a lua orice decizie cu privire la tipul de îngrijire de care ar putea avea nevoie persoana iubită.

O opțiune este angajarea unui profesionist din domeniul sănătății care să locuiască la domiciliu și care poate oferi asistența medicală și interacțiunea socială de care are nevoie o persoană în vârstă care trăiește singură acasă.

Dacă aveți un părinte în vârstă și vă luptați să aveți grijă de el, nu sunteți singur. Multe din persoanele care au peste 60 de ani, iar cei mai mulți dintre ei trebuie să se ocupe de cei dragi în timp ce lucrează cu normă întreagă. Din nefericire, nevoile populației noastre îmbătrânite vor continua să crească pe măsură ce tot mai mulți oameni se vor pensiona.

Iată câteva soluții pentru cum să vă îngrijiți cel mai bine părintele vârstnic:

1) Luați în considerare angajarea unui asistent medical la domiciliu. Un asistent medical la domiciliu este o persoană care vizitează în mod regulat casa părintelui dvs. pentru a vă ajuta cu lucruri precum pregătirea meselor și gestionarea medicamentelor. Cei mai mulți sunt pregătiți ca asistente medicale sau asistenți medicali și mulți au experiență ca îngrijitori.

2) Asigurați-vă că locuința lor este dotată cu elemente de siguranță, cum ar fi bare de sprijin în baie și o rampă la ușa din față, astfel încât să nu cadă pe scări atunci când se ridică din pat sau când intră într-o altă cameră

Multe familii se află în situația în care părinții lor în vârstă sunt din ce în ce mai incapabili să aibă grijă de ei înșiși, iar părintele sau copiii trebuie să ia o decizie dificilă. Atunci când copiii pur și simplu nu pot avea grijă de părinții lor, aceștia au la dispoziție câteva opțiuni.

Prima opțiune este un cămin de bătrâni. Azilele de bătrâni oferă asistență medicală extinsă și îngrijire pentru persoanele în vârstă care nu sunt capabile să trăiască independent fără ajutor. Aceste facilități pot fi costisitoare, dar oferă o calitate ridicată a vieții și liniște sufletească.

A doua opțiune este îngrijirea la domiciliu. Îngrijirea la domiciliu este mai puțin costisitoare decât azilurile de bătrâni și permite persoanei vârstnice să rămână în propria locuință, primind în același timp cantitatea necesară de asistență în viața de zi cu zi. Acest lucru poate fi util în cazul în care doriți ca părintele dumneavoastră să rămână în casa sa, dar nu sunteți în măsură să oferiți dumneavoastră însivă suficient ajutor.

Gestionarea îngrijirii unui părinte vârstnic este o provocare serioasă

A avea grijă de un părinte în vârstă este una dintre cele mai dificile sarcini cu care o persoană se va confrunta vreodată. Cei mai mulți oameni au și un alt loc de muncă, astfel că sunt împărțiți între responsabilitatea de a avea grijă de persoana iubită și nevoia de a petrece timp la serviciu pentru a câștiga un trai.

Când mulți oameni se gândesc la faptul că părinții lor îmbătrânesc, își pot imagina propriul rol de îngrijitor. Poate că se imaginează pe ei înșiși conducând-o pe mama la programările la medic, ajutându-l pe tata să urce treptele casei sau preluând o parte din responsabilitatea gestionării sarcinilor zilnice din casă. Dar ce se întâmplă atunci când nu aveți această opțiune? Ce se întâmplă dacă locuiești prea departe de părinții tăi pentru a putea să-i ajuți zilnic? Sau poate că ești tu însuți ai probleme cu sănătatea și nu vrei să te pui în pericol în timp ce ai grijă de altcineva?

Din fericire, chiar dacă nu puteți oferi personal asistența practică de care părinții dvs. ar putea avea nevoie, există încă o mulțime de resurse disponibile pentru a vă asigura că primesc ajutorul pe care îl merită.

Unii oameni aleg să își mute părinții la ei. Aceasta este o opțiune excelentă dacă funcționează pentru toți cei implicați – venitul adăugat de un alt adult care locuiește în gospodăria dumneavoastră poate ajuta cu adevărat la plata facturilor lunare și a chiriei. Cu toate acestea, dacă doriți să vă păstrați propriul spațiu și să nu împărțiți o casă cu altcineva (mai ales nu cu un părinte în vârstă), atunci aceasta nu este o variantă viabilă.

Categorii:
Sanatate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *