ian. 16, 2021
873 Views
0 0

Cumpără anvelope de iarnă în condiții de siguranță

Postat de

 

Anvelopele de iarnă sunt proiectate pentru temperaturi scăzute și condiții de drum de iarnă. Amestecul pentru anvelope de iarnă are un conținut relativ ridicat de cauciuc natural, ceea ce le face mai moi și mai elastice pe vreme rece. Datorită acestui fapt, anvelopa de iarnă aderă la suprafața drumului și asigură tracțiune chiar și la temperaturi scăzute sub 7 grade.  În blocurile benzii de rulare a anvelopelor de iarnă sunt incorporate multe lamele, al căror rol este de a prinde bine suprafața de rulare în condiții de zăpadă și gheață, asigurând astfel o tracțiune optimă. Pe lângă lamele, anvelopele de iarnă au și caneluri mai adânci în care poate pătrunde zăpada. Zăpada groasă care intră în canelurile anvelopelor de iarnă, întărește tracțiunea și ajută mașina să se comporte bine pe drumurile înzăpezite și înghețate.

Pot rula cu anvelope de iarnă pe timp de vară?

Anvelopele de iarnă nu sunt potrivite pentru utilizare pe timp de vară, deoarece, amestecul din care sunt compuse este mult mai elastic. La temperaturi ridicate, cu anvelope de iarnă, în special la viraje puternice, este posibilă pierderea controlului. Conducerea cu anvelope de iarnă vara, reduce semnificativ distanța de frânare și crește riscul de accidente rutiere. În plus, utilizarea anvelopelor de iarnă, pe timp de vară, crește rezistența la rulare și duce la un consum mai mare de combustibil.

Anvelopele de iarnă sunt concepute pentru cele mai reci luni ale anului, când pe lângă temperaturi scăzute, se observă diverse fenomene naturale, care complică și mai mult condițiile drumului (zăpadă, vânt, gheață etc.). Într-o astfel de situație, conducerea devine un proces mult mai dificil și mai exigent. Anvelopele de iarnă asigură un control mai bun al vehiculului, oferind o tracțiune maximă. În acest fel, acestea previn o serie de accidente rutiere. În general, nu este recomandat să conduci cu anvelope de iarnă în sezonul de primăvară – vară, deoarece temperatura ridicată a asfaltului are un impact negativ asupra proprietăților și funcționalității acestora.

De unde să cumperi anvelope de iarnă?

Velopa îți oferă o gamă largă de anvelope de iarnă și se străduiește să ofere cele mai ieftine produse de pe piață. Magazinul online velopa.ro oferă o gamă largă de noi anvelope de iarnă, potrivite pentru conducerea fără probleme în lunile reci sau cu zăpadă ale anului, din octombrie până în aprilie. Se știe că anvelopele de iarnă de calitate duc la o mai bună stabilitate la volan și reduc posibilitatea accidentelor rutiere în lunile geroase. Fie că ești proprietarul unui autoturism, jeep sau microbuz,  la Velopa vei găsi toate mărcile celebre potrivite pentru vehiculul tău. De ce să cumperi anvelope de iarnă pentru mașina ta, din magazinul online velopa.ro? Pentru că:

  • Velopa este cel mai ușor mod de a comanda anvelope online;
  • Livrare gratuită;
  • Oferim consultanță gratuită;
  • Gamă variată de anvelope.

 

Categorii:
Auto-Moto
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *