apr. 4, 2021
320 Views
0 0

Pompa cu tocător – O necesitate pentru orice casă

Postat de

Majoritatea caselor de vară nu sunt conectate la un sistem de canalizare centralizat. În multe sate pur și simplu nu există canalizare. Însă, apa murdară trebuie pompată undeva. În acest caz, optează pentru pompa cu tocător pentru necesitatea ta, citeste mai multe detalii  (https://www.misiuneacasa.ro/pompa-cu-tocator-sistem-eficient-pentru-pomparea-reziduurilor). Pentru a nu face o greșeală la cumpărare, este necesar să compari caracteristicile diferitelor pompe cu condițiile de funcționare viitoare, precum și să evaluezi posibilitatea de a achiziționa un sistem de canalizare intern de calitate.

De ce ai nevoie de o pompă cu tocător

Alegerea modelului de pompă cu tocător electrică trebui să se bazeze pe nevoi specifice. Casa de la țară nu are un volum mare de canalizare, iar proprietarii care stau la orașe, vin doar vara și adesea în weekend. Majoritatea proprietarilor instalează o toaletă stradală sau o adâncitură, care este suficientă pentru a elimina apa murdară rezultată. Pompa fecală este proiectată pentru pomparea periodică a unei gropi de evacuare umplute cu 2/3 și a unui rezervor de stocare. Pompa cu tocător are un cablu electric într-o teacă de impermeabilizare, un întrerupător cu flotor și un manșon care este conectat ermetic în conducta echipamentului. În zonele suburbane, pompele cu tocător sunt rareori instalate permanent cu țevi rigide conectate la sistem.

Cum funcționează pompa cu tocător?

În majoritatea cazurilor, pompa pentru ape murdare este scufundată într-o priză, beton sau rezervor din plastic, iar când pomparea este completă, este îndepărtată și spălată. Dispozitivul plutitor răspunde la o modificare a nivelului mediului pompat. Când este coborât la limită, plutitorul oprește pompa astfel încât să nu rămână la ralanti. Polizorul este instalat în fața dispozitivului de aspirație în partea de jos a pompei fecale, separând impuritățile organice mari în particule potrivite pentru pompare. Pompele de canalizare sunt selectate în funcție de capacitate, poluarea admisibilă, înălțime și alte caracteristici care pot fi găsite în fișa tehnică a dispozitivului.

Dacă locuința este echipată cu un sistem de canalizare intern, care ar trebui să stimuleze mișcarea apei curgătoare, de asemenea poate fi instalată o pompă cu tocător pentru ape murdare. Acest aparat este echipat cu lame pentru tăiere. Pompele de canalizare sunt, de asemenea, numite stații de pompare de dimensiuni mici, care sunt proiectate pentru a fi construite direct în canalizarea din interiorul casei. Structural și în principiu, astfel de pompe cu tocător seamănă cu vechile mașini de spălat. În primul rând, apele uzate dintr-o astfel de instalație menajeră se acumulează într-un rezervor mic și, după umplere, sunt pompate de o pompă submersibilă internă în conducta de canalizare.

Pompa cu tocător – Avantaje

Pompele cu tocător pentru ape murdare aparțin segmentului de instalații sanitare de primă clasă și costă destul de mult. Cu toate acestea, datorită lor, toaletele, dușurile și chiuvetele pot fi instalate în aproape orice într-o clădire rezidențială. Ele pompează în liniște apele uzate, chiar și prin conducte înclinate. Proiectarea pompei cu tocător se bazează pe principiul autocurățării. Acest lucru nu necesită întreținere, ci este necesar doar să speli ocazional rezervorul de noroi.

De asemenea, are un filtru de cărbune și o supapă de reținere. Primul elimină apariția mirosului de canalizare din baie, iar cel de-al doilea nu permite revenirea apei din canalizare. Pompele cu tocător pentru fecale previn înfundarea toaletelor și asigură un drenaj forțat.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *