Odată cu lansarea flagship-urilor concurenței, iPhone XS are parte de tot mai multă competiție pentru cel mai bun telefon de pe piață. Dacă nu ești fan exclusiv iOS sau Android și iei în calcul cumpărarea celui mai bun telefon pentru tine și nevoile tale, atunci ar trebui să știi, de exemplu, ce avantaje are iPhone XS față de Huawei P30 Pro, de exemplu, care pare principalul său concurent în acest moment.
În comparația dintre cele două smartphone-uri, vârfuri de lance ale respectivelor companii, există multe diferențe, dar și multe asemănări.
Doar uitându-te la flagship-ul de la Huawei și la iPhone XS, poți vedea imediat că ambele sunt dispozitive elegante, de calitate superioară. Ecranul lui P30 Pro este mult mai mare, iar dacă îți dorești același lucru și de la un telefon Apple, atunci trebuie să apelezi la iPhone XS Max, care are o diagonală similară.
Când vine vorba de performanțe, niciunul dintre cele două telefoane nu trebuie să facă eforturi prea mari, pentru că nici Huawei P30 Pro, nici iPhone XS nu-și ating limitele prea rapid. Dacă vorbim despre biometrie, cele două flagship-uri au abordări diferite: iPhone XS are doar Face Unlock, cel mai bun sistem de recunoaștere facială al unui telefon din ziua de azi, în 3D. Huawei P30 Pro are și un senzor de amprentă, dar la sistemul de recunoaștere facială scanează doar 2D, deci este mult mai ușor de „păcălit” cu o fotografie.
Un aspect la care iPhone XS depășește flagship-ul rivalei Huawei este memoria. Dacă nu ai nevoie de multă, poți opta pentru versiunea de 64 GB, dar ai opțiuni până la 512 GB. P30 are un maximum de 256 GB, care poate crește, dar doar cu un card NM, formatul de card propriu Huawei.
Un alt avantaj al iPhone XS este în segmentul software, cel puțin pentru utilizatorii care folosesc mai multe dispozitive din ecosistemul Apple. Perfecta integrare cu Mac, Apple TV, iPad și toate serviciile asociate este exemplară și este la distanță mare de haosul din Android și Windows. iOS poate că nu mai pare atât de modern și nu e atât de rapid ca unele versiuni de Android, dar sistemul funcționează ireproșabil.
Una din criticile aduse lui P30 este că are multe aplicații duplicat, care în general nu sunt necesare, dar nici nu se pot dezinstala. Huawei are nevoie de preinstalarea serviciilor Google, dar vrea și să-și plaseze propriul software, ceea ce cauzează multă confuzie, mai ales în rândul celor care nu au mai folosit un telefon al companiei chineze. iPhone XS nu are această problemă.
Avantajele P30 Pro sunt la nivelul camerelor (unde nici măcar nu încape discuție, fiind cel mai bun de pe piață) și la baterie. Smartphone-ul chinezilor nu doar că ține mai mult încărcat, dar se și încarcă mai rapid decât iPhone XS. Ambele se pot încărca wireless, însă.
În concluzie, iPhone XS încă își păstrează destule avantaje în fața flagship-ului de la Huawei, dar și pierde la destule capitole. În definitiv, e vorba de ceea ce are nevoie fiecare de la un telefon mobil și felul în care îl folosește atunci când vine vorba de alegerea între cele două.