iun. 29, 2023
380 Views
0 0

Cele mai importante doua lucruri pe care trebuie sa le stii despre baterii auto

Postat de

Pornirea fara probleme a masinii si buna functionare a motorului depind de mai multi factori, printre care esentiala este folosirea unei baterii auto de calitate. Conducatorii auto experimentati cunosc acest lucru si, in consecinta, au grija sa cumpere intotdeauna doar produse care indeplinesc cele mai inalte standarde.

Cand vine vorba despre baterii auto, este esential sa cunosti doua lucruri: pe de-o parte, sa iti dai seama cand se apropie de sfarsit viata acumulatorului vechi, semn ca acesta trebuie inlocuit, iar, pe de alta parte, sa stii cum sa cumperi produsul ideal pentru masina pe care o conduci.

Care sunt semnele ca viata acumulatorilor se apropie de sfarsit?

Indiciul care apare cel mai frecvent si care este cunoscut de toti conducatorii auto – inclusiv de cei care nu au multa experienta – este reprezentat de pornirea lenta si greoaie a automobilului. Avertismentul este cu atat mai clar cu cat, la demarare, apar si zgomote nefiresti.

Scaderea intensitatii farurilor reprezinta un alt motiv de ingrijorare. Daca te confrunti cu aceasta situatie, exista posibilitatea de a face un test suplimentar. In cazul in care constati ca luminozitatea scade si mai mult atunci cand pornesti o alta sursa de curent – precum CD-player-ul sau aerul conditionat –, problema este provocata cu certitudine de acumulator.

Informatii pretioase pot fi oferite si de aspectul acumulatorilor. De exemplu, o carcasa umflata sau deteriorata reprezinta un evident semnal de alarma. Acelasi lucru se poate spune in cazul in care in masina apare un miros de sulf, care indica prezenta unei scurgeri si, in consecinta, nevoia de a cerceta oferta de baterii auto de la Automag.

Automobilele fabricate in ultimii ani sunt dotate cu un martor de bord care indica in mod fidel starea acumulatorului. In momentul in care acesta se aprinde, este cu siguranta nevoie de inlocuirea sa.

Nu in ultimul rand, trebuie tinut cont si de timpul care s-a scurs de la cumpararea acumulatorului pe care il folosesti in prezent. Daca vechimea este mai mare de 3 ani, atunci poti fi convins ca va fi nevoie sa mergi cat de curand la cumparaturi.

Cum alegi baterii auto de calitate?

Ca sa fii sigur ca achizitionezi produsele potrivite, trebuie sa tii cont de urmatoarele aspecte esentiale:
• dimensiunea trebuie aleasa astfel incat bateria sa se potriveasca perfect in compartimentul creat special pentru ea. Altfel, montarea nu este posibila;

• trebuie avute in vedere, de asemenea, tipurile de borne. Acestea pot fi plate, cilindrice, subtiri sau groase. Nu trebuie uitat nici faptul ca masinile fabricate pe continentul asiatic, in Japonia sau Coreea de Sud, au bornele montate invers;

• un alt criteriu important este reprezentat de capacitatea acumulatorului. Sistemul de incarcare este reglat special pentru produse de o anumita capacitate, iar, daca incarcarea este insuficienta sau, dimpotriva, prea mare, durata de viata se va reduce,

• intotdeauna este recomandata alegerea unui producator apreciat pe plan international. Doar in acest fel, ai garantia achizitionarii unui produs de buna calitate.

Odata ce recunosti semnele care arata necesitatea schimbarii unei baterii auto si stii cum sa alegi un produs de calitate, cu siguranta vei lua cele mai bune decizii pentru masina ta!

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *