apr. 15, 2021
356 Views
0 0

Cum devii un fotograf profesionist

Postat de

Daca va place sa capturati momente deosebite, atunci cu siguranta va atrage ideea de a deveni fotografi si a va petrece timpul in cele mai spectaculoase locuri. Daca aveti talentul necesar si daca va stapaniti tenica foarte bine, atunci trebuie sa tineti cont de cateva aspecte, astfel incat sa deveniti fotografi profesionisti.

Un portofoliu va ajuta mult

Atunci cand vorbim despre un portofoliu, trebuie sa va ganditi la locul in care veti adauga fotografiile cele mai reusite. Puteti chiar sa va creati un site unde sa postati fotografiile de care sunteti cei mai mandri. Pe un astfel de site se pot posta fotografii de la diversele evenimente la care participati, dar si fotografii cu diverse produse sau chiar portrete.

Creaza-ti o baza de clienti cat mai solida!

Trebuie sa aveti in vedere crearea unui portofoliu care sa cuprinda un numar cat mai mare de clienti. Pentru a reusi sa faceti acest lucru, puteti contacta 100 de persoane cat mai apropiate si poate ca acestea vor fi interesate de ceea ce oferiti. De asemenea, mai puteti sa dati telefoane si altor persoane si astfel poate veti ajunge sa intrati in contact cu cineva care este interesat de serviciile voastre.

Dupa ce ati terminat toti acesti clienti, puteti trece la o alta piata si anume oamenii care sunt in targetul vostru. Acestia pot fi si ei contactati si poate ca in acest fel veti gasi persoane din afara sferei voastre care vor avea nevoie de un serviciu de la voi.

Platformele de Freelancing va ajuta!

Pe o platforma de Freelancing va puteti prezenta profilul si puteti aplica la diverse proiecte de care sunteti interesat si care presupun munca de fotograf. Veti fi incantati de faptul ca multe persoane vor fi interesate in acest fel de serviciile pe care le oferiti.

Fotografiile pot fi si vandute online

Exista multe platforme care va ofera aceasta facilitate si anume de a vinde fotografii online. Cu toate ca e posibil sa vi se para mai greu sa faceti acest lucru, veti gasi locuri numeroase in care sa va vindeti creatiile. Un site foarte cunoscut pentru a vinde fotografii este Shutterstock. Pe acest site puteti castiga bani de pe urma fotografiilor voastre. Mai exista si aplicatii pe mobil de tipul Foap, aici va puteti publica fotografiile si astfel e posibil ca cineva sa aiba nevoie de fotografia voastra si sa o cumpere. Mai puteti primi si donatii prin intermediul acestei aplicatii si astfel veti putea fi sustinuti direct.

Lucrati cu programele de editare de imagini!

Uneori nu este suficient sa editati imaginile folosindu-va de Canva sau de filtrele pe care Instagram le pune la dispozitia voastra. Folositi mai bine editoare de imagini precum Photoshop sau Corel Draw. Ambele sunt ieftine, iar daca veti lua decizia de a le folosi, va veti bucura de niste programe utile din multe puncte de vedere.

Folositi echipamentele cele mai bune!

Nu in ultimul rand, investiti in echipamente de o calitate cat mai buna. Daca sunteti profesionisti, veti putea sa va scoateti banii din aceste echipamente. Este bine sa aveti cel mai bun echipament la dispozitie si chiar deschiderea unui studio foto bucuresti

kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *