aug. 4, 2021
634 Views
0 0

Cum se curata aparatele din otel inoxidabil

Postat de

Oțelul inoxidabil este probabil cel mai bine cunoscut pentru capacitatea sa de a rezista la rugină și coroziune, făcându-l o alegere populară în băi și bucătării moderne cu mobilier modern de la Emag. Cu toate acestea, dacă dețineți aparate din oțel inoxidabil, atunci probabil știți că acestea nu sunt niciodată fără pete. Acest lucru este valabil mai ales dacă aveți micuți care aleargă prin casă. Amprentele și petele de apă tind să decoreze suprafețele mașinilor de spălat vase, frigiderelor și cuptoarelor din oțel inoxidabil.

 

Praful, murdăria și urmele pot pune aparatele din oțel inoxidabil în pericol de ruginire. Produsele chimice dure de curățare, adesea cu etichete de preț puternice, promit să le readucă la frumusețea lor originală, dar nu reușesc adesea să se conformeze acestei promisiuni. Adevărul este că menținerea curată a aparatelor din oțel inoxidabil este ușor de realizat și nu aveți nevoie de niciunul dintre aceste produse scumpe.

 

Iată 3 moduri de a curăța aparatele din oțel inoxidabil, pentru un finisaj impecabil.

Detergent de vase și ulei pentru bebeluși

Folosiți două cârpe de curățare non-abrazive, de preferință cele care sunt 100% bumbac, deoarece nu lasă aproape nici o scamă reziduală. Puteți folosi prosoape de hârtie, dar vor rămâne niște scame. De asemenea, folosiți detergent simplu pentru vase și ulei pentru bebeluși.

 

Pregătiți-vă să vă curățați aparatele. Detergentul pentru vase este uimitor în curățarea murdăriei din oțel inoxidabil. Curăță excesul de uleiuri și simplifică procesul de lustruire. Puneți doar un pic pe cârpă și umeziți-o cu o cantitate modestă de apă (suficient cât să vă umeziți cârpa). Ștergeți de-a lungul aparatului. Pentru amprente suplimentare încăpățânate, poate fi necesar să treceți de câteva ori peste zonă. Când ați terminat curățarea unei zone, uscați orice urme de apă cu un prosop curat.

 

În cele din urmă, este timpul să lustruim! Aplicați o cantitate mică de ulei pentru bebeluși pe a doua cârpă. Câteva picături vor fi suficiente. Lustruirea oțelului în acest fel va produce rezultate optime. Aruncați-vă cârpele în mașină de spălat și păstrați-le pentru data viitoare.

Oțet alb și ulei de măsline

Aplicați oțet alb direct pe o cârpă din microfibră sau pulverizați direct pe suprafața aparatului. Lăsați-l să stea doar o clipă, apoi ștergeți-l. Aplicați oțetul de câte ori este necesar pentru a îndepărta orice murdărie. Apoi introduceți un prosop curat în ulei de măsline și lustruiți suprafața proaspăt curățată. Dacă rămâne un reziduu suplimentar de ulei de măsline, ștergeți-l cu o cârpă curată.

WD-40

Cel mai ciudat mod de a curăța aparatul din oțel inoxidabil este folosind WD-40. Mergeți să căutați în garaj sau oriunde vă păstrați sculele și probabil veți avea o sticlă prin jur. Pur și simplu pulverizați câteva picături de WD-40 direct pe aparatul dvs. sau pe o cârpă, apoi ștergeți-le.

 

Instantaneu, suprafața aparatului dvs. va fi curată și strălucitoare. Ca bonus, WD-40 oferă, de asemenea, un strat de protecție pentru a preveni apariția amprentelor ulterioare.

 

Deși acest produs vă va ajuta într-adevăr să curățați aparatul din oțel inoxidabil, este un produs pe bază de petrol și trebuie utilizat cu grijă pe sau în jurul oricărei suprafețe în care veți manipula alimente, atentie mai ales la mobila de bucatarie.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *