Aug 31, 2021
33 Views
0 0

Cum se intretin aparatele de aer conditionat in perioadele cand sunt folosite mai putin?

Postat de

In mod normal, masurile de intretinere pentru aparate de aer conditionat pe timpul iernii sunt aceleasi precum si cele utilizate vara. Cu toate acestea, exista o diferenta majora. In sezonul rece se emana doar caldura, ceea ce inseamna ca vaporii de apa nu se mai elimina sub forma de condens in interior. In schimb, acest proces are loc in unitatea externa.

Iata ce ai de facut pentru a te ocupa de intretinere, potrivit specialistilor Vollmax!

Cum previi acumularile de gheata?

Condensul din mediul exterior duce la formarea de cuburi de gheata in unitate si chiar la erori tehnice. Totusi, scurgerea se poate realiza eficient luand masuri de preventie din timp. Asigura-te ca montajul a fost executat la o inaltime de minimum 35-40 cm fata de sol si vei impiedica deformarile mecanice. Atunci cand este activat modul de incalzire, schimbatorul de caldura ingheata din cauza temperaturilor scazute.

Desi multe aparate de aer conditionat sunt dotate cu dezghetarea automata, repetarea acestui proces nu opreste intotdeauna acumularile in partea inferioara. Daca ninge abundent, este recomandat sa te ocupi de deszapezire manual. In acest mod, circuitul se realizeaza corespunzator si nu se formeaza turturi. In cazul in care nu-ti rezervi timp pentru asta, apa poate curge pe zapada si ajunge sa limiteze nivelul de performanta.

Cine are nevoie de ajutor specializat pentru igienizare?

Multe persoane decid sa curete dispozitivul singure, insa aceasta nu este intodeauna solutia optima. O persoana calificata in domeniu te poate ajuta sa descoperi lucruri pe care nu le-ai observat pana acum si dispune de o serie de unelte care permit inclusiv dezasamblarea profesionala pentru o verificare amanuntita.

Este necesara o investitie, insa pe termen lung rezultatele sunt unele mai bune. Analizeaza calificarile si acreditarile celui pe care-l contactezi, deoarece exista riscul sa nu apelezi la omul potrivit. Urmarind modul de lucru, poti vedea ce solutii de igienizare s-au folosit si cum te poti descurca singur pe viitor.

De cate ori pe an se recomanda verificarile la aparate de aer conditionat?

Cele mai multe persoane aleg sa se ocupe de intretinere odata pe an, dar acest interval este prea rar pentru cei care pornesc dispozitivul pe tot parcursul verii. Prin urmare, poti prelungi durata de viata la aparate de aer conditionat mai usor prin verificarea la fiecare 6 luni. Daca vrei sa ai parte de un confort sporit, este recomandat sa te orientezi catre modele cu diverse filtre avansate.


Acestea au rolul de a bloca acumularile de praf, precum si formarea bacteriilor sau a mucegaiului. Mentenanta include si inlocuirea lor in situatiile necesare. Pe parcursul utilizarii, acestea acumuleaza reziduri si pot ajunge chiar si sa reduca din capacitatea dispozitivului. Cand un filtru este murdar, bobina de evaporare este afectata si aerul nu se mai incalzeste in mod optim. Unele filtre pot fi curatate direct sub jetul de apa, dar altele trebuie inlocuite imediat.

De unde sa achizitionezi aparate de aer conditionat performante?

La un magazin online ca Vollmax poti gasi o gama variata de sisteme de climatizare, utile pentru locuinta sau birou. Acestea sunt dotate cu tehnologie Inverter, sistem de control prin Wi-Fi si diverse functii care asigura confortul in orice perioada. Discuta cu un consultant si vei putea lua decizia potrivita pentru situatia ta!

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *