nov. 22, 2019
1780 Views
0 0

Google Bert va schimba modul în care sunt afișate rezultatele căutărilor

Postat de

De la finele lunii octombrie, Google operează cea mai importantă schimbare a sistemului de căutare de la introducerea RankBrain, de acum aproximativ cinci ani. Această modificare, numită BERT, se estimează că va avea un impact semnificativ asupra rezultatelor căutărilor în 1 din 10 cazuri. Deși momentan se aplică mai mult conținutului scris în limba engleză, în scurt timp această schimbare va fi pe deplin funcțională pentru toate.

Ce este Google BERT și care este rolul sau?

BERT este abrevierea de la Bidirectional Encoder Representations from Transformers, iar rolul său sau este acela de a contribui atât la o mai bună înțelegere a limbajului natural folosit pentru interogări, cât și la expunerea și ierarhizarea mai adecvată a conținutului vizat. El poate ajuta computerele să înțeleagă mai bine limbajul folosit, într-o manieră mai apropiată de cea a oamenilor, ținând cont mai mult de nuanțe, sensuri și contexte.

Grație acestei îmbunătățiri, interogarările după o expresie mai lungă, vor conduce la rezultate ce vor ține mai bine seama de înțelesul folosirii cuvintelor în limbajul natural și vor fi mai relevante pentru intențiile utilizatorului. Astfel interogările Google vor expune date care vor fi mai adecvate modului de folosire a cuvintelor și sensurilor acestora de către vorbitorii umani, fiind mult mai potrivite și mai utile pentru cei care au avut nevoie de acea informație sau de un răspuns anume.

Vezi articolul complet: Google Bert va schimba modul în care sunt afișate rezultatele căutărilor

Categorii:
Afaceri · IT&C
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *