apr. 1, 2021
1437 Views
0 0

Hotel Cozia Caciulata

Postat de

Daca sunteti in cautarea unui concediu odihnitor si concentrat pe sanatate, atunci statiunea Calimanesti Caciulata este o destinatie perfecta. Este potrivita atat pentru familii, cat si pentru persoane in varsta, care doresc sa isi trateze articulatiile imbatranite. Daca va hotarati pentru un sejur la hotel Cozia Caciulata, acesta va pune la dispozitie o serie de oferte adaptate nevoilor si perioadelor pe care doriti sa le petreceti aici.

Tariful pentru o camera dubla porneste de la 150 de lei pe noapte si difera in functie de serviciile aditionale pentru care mai optati.

Hotel Cozia Caciulata face parte din Complexul Balnear Cozia, alaturi de Hotel Oltul si Caciulata. Acesta pune la dispozitia oaspetilor 196 de camere duble si patru apartamente. Hotelul nu accepta animalele de companie, in incercarea de a oferi un sejur confortabil si linistit pentru cat mai multi oaspeti.

Fiecare camera este dotata cu televizor color, cablu TV, baie individuala cu dus, uscator de par si aparate de ventilatie. Copiii sub varsta de 7 ani au cazare gratuita, iar cei sub 14 beneficiaza de un discount de 50%, in functie de conditiile ofertei cumparate.

La Hotel Cozia Caciulata turistilor li se pune la dispozitie un restaurant pentru servirea meselor principale si un bar de zi. Pentru evenimente cu mai multi participanti poate fi inchiriata o sala polivalenta. Aici se pot organiza diverse evenimente, precum: conferinte, vernisaje, traininguri, prezentare de produse sau mese rotunde. Check-in-ul se face la ora 4 p.m., iar check-out-ul la 12 p.m.

Pentru tratamente, turistii pot folosi baza de tratament ultramoderna din complex, Hotelul Cozia Caciulata fiind conectat la incinta bazei de tratament. Pentru a folosi serviciile se vor solicita taxe aditionale, in functie de pachetul cumparat.

Fiind considerata perla statiunilor de pe Valea Oltului, zona Calimanesti-Caciulata este foarte cautata pentru efectele vindecatoare ale apelor termale si minerale. Apele minerale sunt de patru feluri: reci, hipotermale, termale si geotermale si se folosesc pentru diverse tratamente, in functie de temperatura dorita.

De asemenea, tot la Calimanesti-Cauciulata pot fi folosite cele patru tipuri de izvoare minerale, printre care: oligominerale, hipotone, isotone si hipertone. Un sejur la Hotel Cozia Caciulata poate oferi accesul la unele dintre acestea.

Datorita diversitatii de izvoare de care dispune si a climatului bland, aceasta statiune balneara este singura care ofera cinci profiluri de cura. Astfel, se pot trata afectiuni dintre cele mai variate, de la cele ale rinichilor si a cailor urinare, pana la intoxicatii cu metale grele si probleme la nivelul sistemului nervos periferic. Afectiunile de la nivelul glandelor anexe si silicoza se trateaza tot cu ajutorul proprietatilor vindecatoare ale izovarelor.

Se zice ca beneficiile acestor izvoare au fost apreciate inca de pe vremea dacilor si a romanilor. Pentru o alta lectie de istorie si de cultura, puteti face o vizita la Manastirea Cozia. Aceasta a fost ctitorita de catre Mircea cel Batran si datorita arhitecturii sale si a tuturor timpurilor care au marcat-o, ramane un focar al culturii romanesti. Este un complex monahal medieval, care a servit ca si scoala manastireasca. A fost restaurata de Neagoe Basarab si de Constantin Brancoveanu, iar ultima restaurare a fost realizata de Guvernul Romaniei in 1959.

 

Categorii:
Turism
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *