apr. 13, 2021
1019 Views
0 0

Ofera-i parchetului tau o noua stralucire in cativa pasi!

Postat de

Parchetul este o acoperire de pardoseala rezistenta, dar chiar si cu cea mai buna ingrijire, in timp, pe lemn vor aparea zgarieturi, semne de utilizare, si decolorare datorita murdariei si luminii. Spre deosebire de parchetul laminat, cel din lemn poate fi raschetat astfel incat sa straluceasca din nou.

Slefuirea parchetului are loc in mai multe etape: slefuire grosiera, slefuire intermediara, slefuire fina si tratarea finala a suprafetei .Podelele grav deteriorate trebuie slefuite in mai multe etape. Daca se va slefui un parchet finit, trebuie sa se tina seama de grosimea stratului de uzura . Stratul superior de lemn variaza intre 2,5 si 6 mm. O pardoseala cu un strat de uzura redus poate fi renovata mai rar, deoarece la fiecare slefuire se elimina in medie 0,5 mm, uneori chiar 1 mm, din stratul de lemn. Stratul de uzura ramas trebuie sa aiba o grosime de cel putin 2 mm. Cat de gros este stratul de uzura poate fi gasit in informatiile producatorului sau masurat pe o bucata ramasa.

Pregatirea pentru raschetare parchet

In primul rand, camera trebuie degajata. Mobilierul, covoarele si perdelele sunt mutate, iar piesele de mobilier care nu pot fi indepartate sunt mascate cu o folie protectoare. Plintele trebuie sa fie , de asemenea , eliminate , astfel incat parchetul poate fi complet procesat.

Slefuire aspra a parchetului

Etansarea si murdaria sunt indepartate in timpul slefuirii aspre. Pentru slefuirea grosiera se foloseste un smirghel grosier. De obicei se foloseste hartie cu dimensiunea bobului de 24 sau 36. Inainte de efectuarea urmatoarei slefuiri, parchetul trebuie aspirat bine.

Slefuire intermediara a parchetului

Slefuirea intermediara serveste la compensarea denivelarilor si a semnelor de slefuire ale slefuirii grosiere. Se foloseste un smirghel de 60. In cazul invelisurilor de podea puternic deteriorate, este necesar ca slefuirea intermediara sa fie efectuata de mai multe ori. Dupa fiecare slefuire intermediara, aspirarea trebuie efectuata pentru a indeparta praful fin ramas.

Finisajul parchetului

Inainte de ultima finisare, deteriorarea minora a lemnului poate fi reparata cu un amestec de chit si praf de slefuit sau un kit de reparare a lemnului . Slefuirea fina se face cu smirghel cu granulatie mare de 100 sau 120. Este folosit pentru netezirea suprafetei.  Si aici, podeaua trebuie curatata temeinic pentru a o pregati pentru tratamentul suprafetei.

Dupa slefuire , podeaua este tratata cu ulei, ceara sau lac pentru a proteja parchetul. Tratamentul de suprafata preferat depinde de gustul personal si de necesitatea parchetului.

Categorii:
Afaceri
kontento.ro
    https://www.cril.ro/

    CRIL DEV SRL creeaza, dezvolta si promoveaza site-uri web pentru companii. Informatii la office [at] cril.ro

    Leave a Comment

    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *