nov. 3, 2020
1191 Views
0 0

Optimizarea SEO: de ce ai nevoie de ea si cum o faci?

Postat de

Traim intr-o lume in care digitalul cantareste mai mult decat lumea offline, de cele mai multe ori. Afacerile s-au mutat online, iar pentru a fi profesionist pe domeniul tau ai nevoie neaparat de un site de prezentare. Totusi, nu vei avea succes cu orice site, ci ai nevoie de un site optimizat SEO dupa ultimele standarde.

Optimizarea SEO a fost si este in continuare un domeniu plin de provocari. Pentru a avea succes in domeniul afacerilor, ai nevoie de vizitatori pe site-ul tau care sa ajunga sa te contracteze sau sa iti cumpere produsele. De departe cea mai importanta sursa de trafic este motorul de cautare Google. Aici incepe jocul.

Tu, ca antreprenor, freelancer sau webmaster ai nevoie sa optimizezi site-ul pentru a primi cat mai mult trafic, adica pentru a atrage oamenii pe site-ul tau. Fie ca vrei sa faci tu asta sau vei externaliza aceasta sarcina catre o agentie de marketing, este bine sa stii ce inseamna optimizare si de ce ai nevoie de acest serviciu.

Cum iti poti optimiza site-ul din punct de vedere SEO?

  1. Foloseste cu incredere keyword planner

Pentru a incepe cu dreptul procesul de promovare SEO este bine sa stii inca de la inceput ce rezultate vrei sa obtii, in special pe ce cuvinte cheie vrei sa te clasezi mai sus in clasamentul Google. Ar fi inutil sa investesti timp si bani sa te indexezi si sa optimizezi site-ul pentru SEO pe cuvinte cheie pe care oamenii nu le cauta in Google. Este, asadar, inteligent sa optimizezi pe acele cuvinte pe care oamenii le cauta. Cum faci asta? Stabilesti de la inceput pe ce fel de cuvinte sau expresii vrei sa faci SEO si apoi verifici in keyword planner ce volum de cautari exista in prezent pe acea expresie.

  1. Instaleaza un instrument care sa te ajute cu optimizarea SEO

In functie de platforma pe care ti-ai creat site-ul, exista diverse instrumente care te pot ajuta. De exemplu, pentru WordPress ai la dispozitie pluginul Yoast care este gratuit si extrem de eficient. Acest plugin iti va spune exact ce faci bine si ce nu este in regula, iar pe deasupra este foarte usor de utilizat.

  1. Optimizeaza titlurile articolelor

Odata ce ai decis sa tintesti un anumit cuvant cheie sau o expresie, acea expresie ar trebui sa apara in titlul articolului tau. Tine minte: relevant si clar.

  1. Optimizeaza linkurile

Dupa targetarea unui anumit cuvant cheie, in afara de denumirea site-ului, linkul ar trebui sa contina cuvantul cheie. Este o dovada de experienta prietenoasa atat pentru utilizatori, cat si pentru Google.

  1. Optimizarea meta descrierilor

Inainte de a publica un articol ar trebui sa adaugi si o meta descriere, adica un mini-rezumat pe care utilizatorii Google il vor citi. Acestia vor intelege din titlu, link si meta descriere despre ce subiect este vorba. Nu toata descrierea este afisata in Google, de aceea este bine sa incluzi cuvantul cheie, sa fie relevanta pentru acesta si sa fie atractiva pentru utilizator. Daca utilizatorul este intrigat si ii este starnita curiozitatea de continutul meta descrierii, atunci il vei primi pe site-ul tau. Sper ca acum intelegi cat de importanta este meta descrierea pentru atragerea traficului pe site.

  1. Optimizeaza introducerea si continutul

Pe internet exista o multime de teorii in ceea ce priveste frecventa cu care cuvantul cheie ar trebui sa apara in articol. Acesta ar trebui sa se repete de 3-5 ori, dar sa nu oboseasca sau agaseze cititorul. Daca exagerezi, ai sanse mari sa fii penalizat de Google pentru “keyword stuffing”, adica ai “inghesuit” de prea multe ori cuvantul cheie in text. Cel mai bine este sa introduci cuvantul cheie in primul paragraf, apoi in restul textului. Indicat este ca frecventa cuvantului cheie sa fie cat mai naturala, dar daca nu vei apela la o agentie de marketing, vei capata aceasta abilitate in timp.

Procesul de promovare SEO este unul complex care necesita timp, efort si o documentare in permanenta privind bunele practici Google. Domeniul SEO este unul fluid care se schimba in permanenta, dar regulile de baza raman in picioare. Apeleaza la o agentie de marketing pentru a te asigura ca vei reusi sa ajungi in primele rezultate Google.

Categorii:
Comunicate · Internet · Tehnologie
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *