mart. 23, 2021
763 Views
0 0

Pentru a avea rețele de telecomunicații mai inteligente, Ericsson lansează soluția 5G Core Policy Studio

Postat de
  • Soluția software pentru programabilitatea rețelei de telecomunicații le permite furnizorilor de servicii să proiecteze și să livreze rapid către consumatori și întreprinderi servicii 5G inovatoare
  • Reduce nivelul de complexitate în ceea ce privește configurarea rețelelor în vederea implementării unor servicii și cerințe specifice unei anumite categorii de utilizatori (policy management)
  • Reduce cu până la 70% cheltuielile operaționale pentru managementul politicilor de rețea

Ericsson (NASDAQ: ERIC) a lansat un nou instrument de programabilitate a rețelelor de telecomunicații, numit 5G Core Policy Studio, care le va permite furnizorilor de servicii (CSP) să obțină mai ușor venituri pe baza tehnologiei 5G, ca urmare a unor oferte diferențiate în funcție de necesitățile clienților. Această nouă soluție software centralizează și gestionează toate politicile de rețea de bază și este complet integrată cu platforma dual-mode 5G Core, dezvoltată de Ericsson.

Transportation and communication network concept.

Instrumentul 5G Core Policy Studio este un motor central de provizionare care funcționează la nivelul rețelei de bază. Acesta permite atât accesul, cât și controlul tuturor politicilor care gestionează diferite servicii 5G și 4G printr-o interfață de utilizare grafică (GUI) ușor de folosit.

În plus, această soluție software le permite furnizorilor de servicii de comunicații să configureze servicii inovatoare într-un mod dinamic, prin segmentarea rețelei, atât pentru consumatori, cât și pentru clienții enterprise și să ajusteze ofertele în funcție de nevoile specifice ale acestora și de circumstanțele din rețea (cum ar fi încărcarea, resursele disponibile, prioritizările etc).

Testele Ericsson arată că, prin intermediul 5G Core Policy Studio, cheltuielile operaționale de configurare a politicilor pot fi reduse cu până la 70%, ca urmare a simplificării activităților de design și configurare, comparativ cu situațiile similare în care configurarea rețelelor s-ar realiza fără acest instrument.

Monica Zethzon, Head of Solution Area Cloud Packet Core, Ericsson, afirmă: „Software-ul este esențial în ceea ce privește evoluția tehnologiei 5G. Datorită software-ului nostru, rețelele devin mai inteligente deoarece, la rândul lor, acestea facilitează digitalizarea afacerilor. Rețelele inteligente sunt esențiale pentru ca furnizorii de servicii de comunicații să ofere servicii personalizate consumatorilor și întreprinderilor. Cu ajutorul 5G Core Policy Studio, aceștia vor putea să asigure servicii de conectivitate personalizate, pentru întreaga lor bază de clienți. 5G Core Policy Studio, dezvoltat de Ericsson, este un instrument de programabilitate a rețelei ce adaptează performanța serviciului în funcție de tipul de abonament, ora din zi, zona de acoperire sau locația dispozitivului”.

Andy Hicks, Principal Analyst, GlobalData, spune: „Soluția 5G Core Policy Studio de la Ericsson se bazează pe punctele forte ale companiei în materie de orchestrare a funcționalităților și control al politicilor de rețea, prin introducerea unui sistem de control unificat al tuturor mecanismelor de aplicare a politicilor, precum și a unui nou instrument de programabilitate a rețelei. GlobalData a desemnat compania Ericsson ca fiind lider pe segmentul produselor de control al politicilor. Odată integrată cu aceste produse, soluția 5G Core Policy Studio ajută operatorii să valorifice din punct de vedere financiar serviciile 4G și 5G și segmentele de rețea, accelerând inovația și ajustând caracteristicile serviciilor de rețea atât din punct de vedere granular, cât și dinamic”.

Informații suplimentare: Ericsson 5G Core – Network Policy Management

NOTĂ PENTRU EDITORI:

URMĂRIȚI-NE:

Subscribe to Ericsson press releases here
Subscribe to Ericsson blog posts here
www.twitter.com/ericsson
www.facebook.com/ericsson
www.linkedin.com/company/ericsson

DESPRE ERICSSON

Ericsson le oferă furnizorilor de servicii de comunicații soluții complete pentru îmbunătățirea conectivității si a serviciilor. Portofoliul companiei acoperă domenii precum Retele (Networks), Soluții pentru Servicii Digitale (Digital Services), Servicii de Externalizare (Managed Services) și Business-uri Emergente (Emerging Business) și este menit să sprijine clienții companiilor în procesul de digitalizare, să  sporească eficiența companiilor și să identifice noi surse de venit. Inovațiile Ericsson au pus beneficiile telefoniei și ale conexiunii mobile la dispoziția a miliarde de oameni, de la nivel global. Compania este listată la bursa din New York (NASDAQ) , precum și la filiala acesteia – NASDAQ Stockholm.  www.ericsson.com

Categorii:
Comunicate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *