mart. 5, 2021
357 Views
0 0

Platforme de lucru la inaltime – siguranța este pe primul loc

Postat de

Platforme de lucru – siguranța este pe primul loc

Deși platformele de lucru aeriene sunt în general mașini sigure, accidentele cauzate sau implicând platforme de lucru nu pot fi excluse. Cu toate acestea, comparativ cu accidentele mult mai frecvente cu stivuitorul, acestea sunt adesea deosebit de dificile. Potrivit autorităților de sănătate și securitate de stat, în Germania au loc în fiecare an aproximativ cinci accidente mortale la locul de muncă în care sunt implicate platforme de lucru aeriene. Sunt prezentate următoarele zone principale de accident:

– Pierderea stabilității mașinii datorită instalării necorespunzătoare
– Zdrobirea oamenilor care se aflau pe platforma de lucru în momentul accidentului
– Oamenii sunt aruncați de așa-numitul „efect bici”
– Oamenii care cad atunci când urcă sau coborî pe platforma ridicată

Cauzele unor astfel de accidente sunt, de exemplu, întreținerea inadecvată, planificarea incorectă a desfășurării sau comportamentul incorect al operatorului furnizori din Brașov. În timp ce răspunderea pentru primele două cauze ale accidentelor revine proprietarului / creditorului sau angajatorului, operatorul are datoria specială de a preveni accidentele și, astfel, de a preveni vătămarea sa și a celorlalți.
Cerințe pentru operatorul platformelor de lucru

În general, controlul platformelor de lucru aeriene este o activitate responsabilă și periculoasă, care este asociată cu numeroase pericole potențiale pentru operatorul însuși, precum și pentru terțe părți neimplicate. Din acest motiv, există o restricție privind ocuparea forței de muncă pentru operarea platformelor de lucru, astfel încât nu toți angajații au voie să utilizeze o platformă de lucru aeriană.

În introducerea DIN EN 280 relevant, se afirmă în mod explicit că operatorul unei platforme de acces trebuie instruit în consecință. Mai exact, acest lucru înseamnă: În Germania, numai angajații unei companii au permisiunea de a opera platforme de lucru aeriene care

– aveți cel puțin 18 ani,
– au fost instruiți în teorie și practică și
– și-au dovedit calificările prin promovarea unui examen.

Există o excepție pentru tinerii cu vârsta sub 18 ani: ca parte a formării profesionale, tinerilor li se permite să folosească platforme de lucru aeriene, cu condiția să fie însoțiți în mod constant de supraveghere profesională. Supraveghetorul ar trebui numit în scris de către antreprenor.

Instruirea operatorilor trebuie să se desfășoare în conformitate cu principiul „instruirii și punerii în funcțiune a operatorilor de platforme de lucru aeriene” (DGUV G308-008). Mai exact, aceasta înseamnă: Perioada de instruire este de cel puțin o zi și constă din conținut didactic teoretic și practic.

Instruirea ar trebui să aibă loc pe o mașină care corespunde platformei de lucru aeriene utilizate în compania închirieri nacele Brașov. În caz contrar, operatorul trebuie să fie instruit și cu privire la caracteristicile specifice dispozitivului utilajului utilizat în companie.

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *