ian. 30, 2021
3397 Views
1 0

Șorțuri customizate – Istorie și domenii de aplicare

Postat de

Utilizarea șorțurilor de bucătărie are o origine foarte simplă. Această îmbrăcăminte de lucru a început să fie utilizată din motive de igienă și siguranță, precum și pentru protejarea hainelor. Au început să fie văzute în secolul al XIII-lea, folosite de bărbații meșteșugari și bucătari și abia după un secol femeile au început să le folosească și ele. Principalul material al acestora era pielea de miel la începuturile sale, iar odată cu venirea Revoluției Industriale au început să fie realizate din alte tipuri de țesături și materiale precum bumbacul. Deși, mai târziu în epoca hippy, utilizarea sa a fost redusă, deoarece, simboliza supunerea femeilor. Și abia în secolul 21, utilizarea sa a fost recuperată cu mândrie atât în ​​bucătărie, cât și în alte domenii.

De ce să folosești șorțuri de bucătărie

Șorțurile sunt elemente de muncă, au fost și încă sunt utilizate de mulți profesioniști din toate domeniile și meseriile, de la bucătari și personalul din bucătărie, până la sudori, cizmari sau florari. Realitatea este că șorțurile au devenit un semn distinctiv pentru fiecare profesie și principalele motive sunt că influențează modul în care clienții îți percep imaginea, adică, dacă alegi un șorț clasic, îți poți oferi o imagine mai serioasă și convențională. Și dacă, dimpotrivă, optezi pentru un șorț din piele personalizat, original, puțin mai modern, îți vei putea oferi o imagine mai actualizată și mai proaspătă.

După cum am menționat anterior, unul dintre cele mai importante motive pentru utilizarea șorțurilor de bucătărie este igiena, un factor cheie în orice afacere, în special în sectorul alimentar. Un element de uniformitate care, pe lângă faptul că este economic, generează un sentiment de apartenență în rândul lucrătorilor. În cele din urmă, un șorț de bucătar, barista, barbers din piele, îți poate oferi toate avantajele.

Diferite sorturi de bucătărie

Este destul de clar că trebuie să folosești un șorț de bucătărie în munca ta, dar, la fel ca în cazul bonetelor, există multe modele și asta generează de obicei îndoieli cu privire la ce anume să alegi, dacă să fie un șorț lung sau scurt, dacă șorțul să fie prevăzut cu pieptar, dacă să fie cu deschidere sau fără. Deși pare complicat, este foarte ușor să alegi cel mai potrivit șorț odată ce îl vei vedea pe cel din piele, personalizat pentru bucătari, frizeri, barista etc.

Șorțuri din piele – Lungimi

Prima clasificare este în funcție de lungimea sa. Șorțul francez este un model lung. Acest prim tip de șorț este cel mai folosit atunci când vrei să îi oferi șorțului toată importanța uniformei de lucru, dar, chiar și așa, vrei să îl reprezinți în ansamblu. Este cel mai lung care există și merge de la talie până la glezne, de aceea devine elementul perfect pentru a garanta igiena maximă. Modelul este clasificat în două tipuri, cu o deschidere, folosit de chelneri, deoarece  oferă o ușurință mai mare de mișcare și fără deschidere folosit de bucătari în bucătărie.

Șorț scurt de bucătărie

Pe de altă parte, găsim șorțul scurt de bucătărie. Acest model este de obicei utilizat atunci când dorești să fii cât mai practic în bucătărie. Este destul de util pentru lucrătorul care îl folosește și care acordă o mare importanță acestui element și uniformei din domeniul ospitalier. De asemenea, poți clasifica șorțurile de bucătărie și ospitalitate în funcție de forma și componentele lor.

Șorț cu pieptar

Șorțurile cu pieptar sunt cele mai populare și utilizate în lumea ospitalității și a bucătăriei. Acestea includ de obicei fie un buzunar central, fie două buzunare laterale, astăzi fiind realizate din piele naturală în combinație cu alte materiale de calitate.

kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *