Ai trecut prin examenele de la școala de șoferi acum ceva vreme, zici că a trecut un secol, și chiar dacă nu îți dai seama, faci anumite greșeli, care ar putea să îți pună viața în pericol sau să îți distrugă mașina.
Iată care sunt cele mai frecvente greșeli pe care le poți face la volan, greșeli pe care școala Evodrive te poate ajuta să le remediezi. Scopul este să revizuiești bazele cu privire la regulile de condus prin intermediul unor exemple concrete.
Scaunul de la șofer nu se află într-o poziție corectă. Uneori, vedem multă lume în trafic, cu scaunul foarte sus, zici că vor să se aplece sau suie peste volan. Dar aceasta nu este deloc o poziție corectă. Nu vei avea așa mai mult control asupra mașinii, nici nu vei vedea mai bine șoseaua sau mașinile din jur.
Trebuie ca piciorul să ajungă așa cum trebuie la ambreiaj pentru a nu apărea dureri musculare. Mâinile trebuie să fie puse în partea superioară a volanului, nu trebuie să fie încrucișate și perfect sincronizate. Iar atunci când stai cu mâinile la volan, coatele trebuie să fie ușor îndoite.
Sunt printre primele lucruri pe care le înveți la Școala de șoferi București.
Reglarea scaunului este primul lucru pe care îl faci atunci când urci în mașină. Trebuie să găsești calea de mijloc între confort și perceperea mediului din jur. Nu te fă însă prea comod, deoarece somnolența își poate face apariția.
Nu respecți distanța de frânare. Nerespectarea distanței față de mașina din față reprezintă o cauză destul de deasă pentru accidente. O distanță prea mica față de mașina din față, chiar și atunci când vremea este favorabilă, este un lucru destul de periculos.
Nu te uiți așa cum trebuie în oglindă și nu verifici unghiurile moarte. Iată o altă greșeală care poate duce la accidente. Când mergi cu spatele, este foarte important să te uiți în oglinzile laterale, dar și să te uiți în spate. Doar așa vei avea cea mai bună vizibilitate.
Confunzi pedala de ambreiaj cu cea de frânare. Un lucru de bază care ești învățat la Școala de șoferi sector 3, dar pe care îl poți uita din cauza oboselii sau a lipsei concentrării. Vigilență constantă deci deoarece nu au aceeași funcționalitate.
De asemenea, este foarte important să apeși pe ambreiaj nu la 800 rpm, ci la 1200-1500 rpm. În caz, contrar, mașina se va smuci și motorul său se va opri.
Nu conduci cu o viteză potrivită. Se recomandă să nu conduci cu o viteză excesiv de mare, nici cu una excesiv de mica. Una de 60-70 de km la oră este cea mai potrivită. Dacă simți că nu ești sigur pe tine, poți lua ore de condus de la o Școală șoferi București. Cea mai bună idee pentru un plus de experiență.
Uiți să aprinzi farurile pe timp de seară. Fără faruri pe timp de seară poți deveni total invizibil. Nu vei vedea nimic, iar șoferii din jur nu te vor vedea nici ei.
Vrei să economisești combustibil. Nu este deloc o idee bună, deoarece atunci când motorul nu este conectat la roți, poți foarte ușor controlul asupra volanului. Și pentru a schimba viteza în curbe sau trasee care sunt mai dificile, la Evodrive ți se recomandă să te folosești de frâna de motor, fie că drumul este uscat, fie că este mai umed.
Nu vrei să mai folosești semnul de începător. Dacă ai semnul de începător, nu înseamnă că nu știi să conduci sau nu însemnă că ești inferior celorlalți participanți în trafic.
Articol scris de adilupu.com