mai 29, 2021
1156 Views
1 0

5 atractii ale Bucurestiului care te vor tenta sa te muti acolo

Postat de

Capitala Romaniei, este al saselea oras ca marime din Uniunea Europeana, cu aproape 1,9 milioane de locuitori. Bucurestiul este plin de istorie si cultura, pe care le vei intalni in fiecare colt al strazilor fermecatoare. Si fie ca vei alege sa il parcurgi la pas intr-o zi insorita, fie vei apela la serviciul de inchirieri auto Bucuresti, vei ramane surprins.

Bucurestiul este poreclit „Micul Paris” datorita cladirilor sale magnifice si a obiectivelor sale interesante. Deci, daca intentionezi sa faci o excursie, in continuare sunt rezumate cele mai importante atractii ale fascinantei metropole pentru tine:

Arcul de Triumf

Arcul de triumf este simbolul Bucurestiului si aminteste foarte mult de Paris. Acest arc de triumf din Bucuresti este foarte popular si este situat in piata cu acelasi nume de langa Parcul Herastrau si comemoreaza participarea Romaniei la Primul Razboi Mondial.

Calea Victoriei

Cea mai veche si cea mai importanta strada din Bucuresti, Calea Victoriei, este sufletul capitalei. Aici vei gasi cateva dintre cele mai importante repere ale orasului, monumente si cele mai mari centre comerciale din Bucuresti. Plimba-te putin pe bulevardul spectaculos din centru pentru a te cufunda in atmosfera magica a orasului. Cladirile de pe Calea Victoria dateaza din diferite epoci, astfel ca au aparut case si structuri din cele mai variate stiluri arhitecturale, care confera strazii un fler aparte.

Bucuresti este unul dintre orasele tarii unde foarte multi doresc sa se mute, sa isi incarce bagajele intr-o masina, asa cum este oferita de serviciul de inchirieri autoutilitare Bucuresti si sa isi gaseasca aici locul numit acasa. Pentru ca merita!

 Muzeul Satului

Pe malul lacului Herastrau, nu departe de centrul istoric al Bucurestiului, se afla unul dintre cele mai fascinante muzee din Romania – Muzeul Satului „Dimitrie Gusti”. Muzeul exista din 1936 si arata viata in regiunile rurale ale Romaniei, precum si obiceiurile rurale ale tarii, care sunt de o mare importanta pentru cultura romana. Muzeul in aer liber este amenajat ca un sat, unde te poti minuna de monumente si artefacte din secolul al XVII-lea pana la inceputul secolului al XX-lea.

Manastirea Stavropoleos

Acest loc este considerat a fi unul dintre cele mai frumoase lacasuri de cult din Romania si a fost construit in 1724 in asa-numitul „stil Brancoveanu”. Astazi doar o mica parte din imensul complex manastiresc inca mai exista, care s-a prabusit in timp. Din acest motiv, este destul de ascunsa in orasul vechi al Bucurestiului. Dar tocmai strazile serpuitoare si rustice sunt cele care confera orasului vechi acest farmec.

Parcul Cismigiu

Parcul Cismigiu este cu siguranta una dintre cele mai verzi oaze din Bucuresti. Cea mai veche gradina publica din Bucuresti se intinde pe 15 hectare si, datorita pajistilor mari si a vegetatiei luxuriante, aminteste oarecum de stilul parcurilor englezesti.

Si cum este si normal, imprejurimile capitalei ofera numeroase locatii de vizitat si explorat, iar firmele de inchirieri autorulote Bucuresti iti ofera posibilitatea de a face acest lucru intr-un mod foarte placut.

kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *