ian. 27, 2020
1770 Views
0 0

Anvelope moto pentru motoare puternice

Postat de

Motociclismul inseamna in primul rand multa adrenalina, dar si viteza. Iar pentru asta ai nevoie de anvelope moto care sa fie puternice!

 

In general, nu doar la motociclete, anvelopele trebuie sa faca fata cu brio la toate lucrurile la care sunt supuse in momentul in care conduci vehiculul. Rotile pot fi cele care fac diferenta in momentele cruciale cand trebuie sa conduci, indiferent daca esti un motociclist priceput, cu vechime, sau unul aflat la inceput.

Pentru ca daca ai dat peste o portiune de drum nefavorabila, umeda, o pereche de anvelope moto este cea care poate face diferenta.

 

Ca o motocicleta sa fie performanta, este nevoie de cauciucuri potrivite, pentru ca acestea ajuta la furnizarea de putere pentru motor.

 

Anvelopele moto trebuie alese in functie de nevoi

 

O pereche de anvelope moto se alege in functie de nevoile celui care conduce motorul, care trebuie sa tina cont de tipul de motocicleta pe care o are, dar si de dimensiunile corecte.

 

In ceea ce priveste marca, nu exista recomandari pe care trebuie sa le urmezi, insa poti tine cont de recomandarile producatorului pentru anvelope moto. Ca sa legi marimea potrivita, tine cont de masuratorile care se fac in sistemul metric. Acesta masoara inaltimea, diametrul anvelopei, dar si de inaltimea flancului.

Totodata, pentru a alege tipul de anvelopa de care ai nevoie, trebuie stii clar care este tipul de condus pe care il pracitici. Exista cauciucuri pentru strada, care pot fi folosite pentru drumuri cu denivelari si murdarie, mai rezistente, dar si sport.

 

Cel mai bine vei sti care sunt nevoile motorului tau dupa ce vei parcurge cateva sute de kilometri cu acesta, in cazul in care esti incepator.

 

Cauciucurile nu trebuie sa fie uzate

 

Este important ca anvelopele sa nu fie uzate, pentru ca acestea vor stirbi din puterea motorului. O pereche de anvelope uzate este si cea care poate duce la aparitia de incidente neplacute in trafic, mai ales daca fortezi si vrei sa mergi cu viteza crescuta. Este bine, din cand in cand, sa se faca masuratori ale presiunii cauciucurilor. Alegeti doar piese moto OEM de la dealeri autorizati, recomandam Unimotors.ro!

Categorii:
Auto-Moto
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *