ian. 9, 2019
2133 Views
0 0

Principiul de functionare al unei imprimante laser

Postat de

 

Imprimarea utilizand un fascitul de lumina este exact ceea ce face o imprimantă laser atunci când face o copie permanentă de date (informații) de pe computer pe o bucată de hârtie.

Tehnologia utilizata de fotocopiatoare este similara imprimantelor laser, primele imprimante laser fiind de fapt niste fotocopiatoare modificate.

Într-un fotocopiator este utilizata o sursa puternica de lumina.

Lumina reflectă pagina pe un tambur sensibil la lumină iar electricitatea face ca particulele de cerneală să rămână initial în tambur urmand ca ulterior cerneala sa fie transferată pe hârtie și „fuzionată” pe suprafața sa de cilindri fierbinți. O imprimantă laser Kyocera ECOSYS P2235DW A4 funcționează bineinteles în același mod.

Daca ne imaginam un calculator cu date, activitatea imprimantei este de a converti aceste date din format digital in format vizual.

Cu o imprimantă cu jet de cerneală, este ușor să vedem cum se întâmplă acest lucru: pistoale de cerneală, acționate electric, tiparind efectiv pagina. Cu o imprimantă laser Kyocera, lucrurile sunt puțin mai complexe. Datele electronice ale imaginii preluate de pe computerul dvs. sunt folosite pentru a controla un fascicul laser care actioneaza asupra tamburului care ulterior aplica cerneala pe pagină, utilizând electricitatea statică într-un mod similar unui fotocopiator.

Categorii:
Uncategorized
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *