iun. 20, 2019
1392 Views
0 0

Ce ar trebui să știi despre un fier de călcat

Postat de

În ziua de astăzi, suntem atât de obișnuiți ca tehnologia să ne ajute pe toate planurile, încât nici măcar nu ne mai dăm seama ce dificilă ar fi viața noastră fără anumite obiecte casnice. De exemplu, în prezent, oricine are în casă un fier de călcat. Fiind, însă, atât de obișnuiți cu această realitate, nici măcar nu ne punem problema cum și când a apărut el, cum a evoluat și cât de mult ne sprijină nevoile cotidiene.

Un fier de călcat acționează prin greutatea sa, care îndreaptă fibrele din țesăturile hainelor atunci când acesta este fierbint, iar atunci când ele se răcesc, rămân în forma dată de către acest obiect.

China este unul din primele state din lume în care oamenii foloseau un fier de călcat pentru haine, chiar din secolul I, acesta fiind, de fapt, un vas metalic umplut cu mangal. Primul fier de călcat a ajuns în Europa în secolul XVII, continuând tradiția modelelor rudimentare, însă utile, realizate din fontă sau fontă umplută cu mangal. Primul fier de călcat modern a apărut în 1882 și el a fost inventat de către Henry W. Seely, acesta fiind electric, iar cel termostat a apărut în anul 1920. De aici, nu a mai durat mult până la celcu aburi, pe care l-a inventat Thomas Sears, iar de la această dotare încolo, tipurile de fier de călcat au fost din ce în ce mai diversificate și specializate pentru nevoile hainelor noastre.

Fiind un obiect de uz casnic pe care nu îl cumperi în fiecare zi, trebuie să știi că un fier de călcat are nevoie de întreținere și curățare, astfel încât investiția ta să fie una de lungă durată. Dacă nu e curățat în mod frecvent, el poate duce la pătarea hainelor, din cauza degradării. Iar dacă vrei să îi asiguri o curățare eficientă, încearcă să nu faci un exces de zel din asta, folosind bureți de sârmă ori soluții abrazive, care sunt distructive pentru stratul alunecos al acestuia.

În ceea ce privește suprafețele mai mari, pe care le-am călca cu dificultate cu un fier de călcat obișnuit, au apărut soluții ingenioase, precum aparatele de călcat verticale. Un astfel de fier de călcat poate fi găsit la cei de la Philips, Camry, Tefal și multe alte brand-uri de electrocasnice renumite.

Prin urmare, există o mulțime de tipuri de fier de călcat pentru toate bugetele și gusturile, iar ele sunt la doar un click distanță de hainele tale.

Categorii:
LifeStyle
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *