mai 7, 2018
3129 Views
0 0

Ce este casca de copiat si cum se foloseste?

Postat de

Daca esti la facultate sau la scoala cu siguranta ai incercat si tu sa copiezi macar o data la examene sau la teste. Ai auzit cu siguranta si de casti de copiat. Insa ce este mai exact aceasta casca de copiat si cum se foloseste? Toate aceste detalii le vei afla in acest articol.

 

In primul si in primul rand trebuie sa specificam neaparat faptul ca in randul studentilor termenul de “casca de copiat” a ajuns sa se refere la intreg sistemul de copiat, alcatuit din casca si din dispozitivul folosit alaturi de aceasta. Casca propriu-zisa reprezinta un dispozitiv mic, introdus in ureche cu scopul de a auzi in timpul unui examen ceea ce ti se dicteaza de o persoana din afara. Spre deosebire de castile bluetooth cu care toata lumea este obisnuita deja, in cazul castii de copiat accentul este pus pe miniaturizare, nu pe calitatea sunetului. Dimensiunea unei casti de copiat reprezinta un aspect extrem de important, o casca mare putand fi detectata cu usurinta.

 

Exista actualmente pe piata mai multe tipuri de casti de copiat. Diferentierea se va face in functie de marime, calitatea sunetului si de culoare. Mai sus spuneam ca dimensiunea castii este deosebit de importanta. Este importanta si achizitionarea unei casti ce are integral culoarea pielii. Nu se recomanda castile cu capacul bateriei din plastic deoarece chiar daca sunt mai ieftine si mai accesibile in aparenta, capacul necesita o atentie sporita la manevrare asta pentru a nu se rupe. In cazul in care se rupe capacul casca nu se mai poate folosi.

 

Castile cu microvibratii reprezinta un model aparte de casti de copiat. Dimensiunile acestora sunt mici astfel incat odata introduse in ureche se aseaza direct pe timpan si sunetul este redat prin vibratie. Acestea se gasesc pe piata impreuna cu un magnet pentru a putea fi extrase. Insa, pentru a putea functiona, acest tip de casti necesita un dispozitiv cu un colier in jurul gatului ceea ce inseamna ca poate fi observat usor. Sau mai exista posibilitatea sa nu mai poata fi scoasa din ureche – au existat cazuri – utilizatorul fiind nevoit sa ajunga la spital pentru a fi extrasa casca de un medic.

 

Exista o confuzie in ceea ce priveste casca de copiat si anume ca aceasta se poate conecta de un smartphone. Insa acest lucru nu este posibil, este folosita alaturi de un sistem dedicat precum cutiuta GSM sau pixul de copiat.

Etichete:
Categorii:
Comunicate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *