mart. 30, 2020
1209 Views
0 0

Ce trebuie sa stiti inainte de a va muta in online

Postat de

Traim in era online-ului si tot mai multe activitati se muta aici, de la socializare, pana la modul in care facem cumparaturi, totul se muta pe internet. Tot mai multe afaceri isi indreatpta atentia spre posibilitatile oferite de catre domeniile social media si online. Evident, pentru multe afaceri mici si medii, crearea magazin online este solutia perfecta pentru extinderea afacerii dar si pentru acapararea noilor clienti. Insa inainte de a va gandi la un magazin online sunt cateva lucruri pe care trebuie sa le stiti, mai ales daca sunteti la inceput de drum.

Primii pasi inspre mediul online

 

In jurul domeniului online exista foarte multe mituri, printre cele mai populare fiind slaba siguranta a tranzactiilor dar si lipsa increderii in ceea ce priveste produsele si bunurile cumparate in online. Evident, ca si in orice domeniu, exista atat magazine online de incredere dar si cele care nu respecta regulile comertului digital si online.

Pentru inceput primul lucru la care trebuie sa va ganditi raportat la crearea magazin online, este sa faceti un sondaj pentru a afla cat de compatibila este idea unui magazin online cu tipul activitatii pe care firma dumneavoastra o are. In general crearea magazin online este recomandata atat pentru magazinele fizice de mici dimensiuni dar si pentru cei care detin aprozare, magazine universale sau cu produse specifice.

Pentru micile magazin fizice de cartier prezenta in mediul online poate fi o uriasa gura de aer, deoarece poate aduce noi clienti si comenzi de pe o arie mult mai mare decat strada sau cartierul din care se afla. Evident, un al mare avantaj al prezentei pe online a magazinelor mici de cartier este si cel al posibilitatii crearii unei comunitati de comunicare si plasare a comenzilor. Evident, fiecare mic antreprenor isi poate construi strategia online a magazinului in functie de propria sa personalitate astfel incat sa obtina cele mai bune rezultate.

O alta categorie magazine fizice ce pot profita din crearea magazin online este si cea cu produse universale. Fiecare magazin de acest gen poate oferi mult mai bine produsele conform cererii. Sondati piata mult mai usor cu ajutorul mediului online si creati oferte personalizate in functie cerere. 

 

Oferiti nu numai produse dar si servicii de calitate

 

In general prezenta in mediul online poate fi o oportunitate perfecta pentru a aduce nu numai un flux al vanzarilor mult mai bun, dar si un capital de imagine. Este simplu de inteles ca prezenta in mediul online aduce o serie vasta de avantaje insa recomandam si prudenta.

Odata cu crearea magazin online apar si anumite responsabilitati, prima din acestea fiind legata de seriozitatea serviciilor. In general, clientii din mediul online dau un feedback mult mai repede decat in cazurile magazinelor fizice. Acest feedback poate fi pe deoparte pozitiv, dar si negativ iar in functie de acesta un magazin online poate avea de castigat dar si de pierdut in ceea ce priveste reputatia. Tineti cont de gradul de satisfactie a clientilor si oferiti atat produse de calitate, dar si servicii de livrare si consultanta. In general este cel mai bine sa optati pentru ajutor specializat de fiecare data cand aveti nevoie de ajutor.

Categorii:
LifeStyle
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *