mai 16, 2021
359 Views
0 0

Cum se amenajeaza spatiul educational intr-o gradinita?

Postat de

Sala in care invata copiii, mai ales daca este vorba despre copii foarte mici, trebuie sa fie extrem de placuta din punct de vedere estetic. Pentru orice copil lumea din jurul sau poate spune o adevarata poveste, care poate sa fie foarte frumoasa atunci cand fiecare detaliu este frumos colorat. Tocmai de aceea, piesele de mobilier dintr-o sala de curs a gradinitei trebuie sa fie frumos colorate, confortabile si sigure.

Pe baza unei experiente vaste in domeniul pieselor de mobilier pentru scoli si gradinite, cei de la https://www.distinctmob.ro au facut o lista cu cele mai importante reguli de amenajare a spatiului educational dintr-o gradinita.

Cum amenajezi spatiul educational al unei gradinite?

Ceea ce trebuie sa ai mereu in vedere este crearea unui spatiu favorabil invatarii, care sa ii permita celui mic sa se dezvolte liber. Un astfel de spatiu trebuie sa fie atractiv, sa invite copiii la joaca si la activitate si sa le ofere siguranta. Pentru multi copii, primele zile de gradinita reprezinta un soc, iar un spatiu bine amenajat poate contribui la modul in care cei mici trec peste acest soc.

Primul element care trebuie sa fie aranjat sunt peretii incaperii. Acestia trebuie sa fie desenati in cat mai multe culori, putand afisa tot felul de scenarii de povesti si desene animate.

Piesele de mobilier sunt urmatoarele pe lista. Chiar daca este bine sa se opteze pentru piese de mobilier cat mai simple si eficiente, acestea pot fi colorate, pentru a-i ajuta pe cei mici sa creeze o identitate vizuala a salii. De asemenea, piesele de mobilier trebuie sa respecte o serie de reguli:

  • Sa fie foarte bine construite, in asa fel incat sa reziste socurilor;
  • Sa fie potrivite pentru inaltimea si greutatea celor mici;
  • Sa fie accesibile pentru cei mici. Daca este vorba despre dulapuri, acestea trebuie sa fie construite pe inaltimea prichindeilor.

Pe https://www.distinctmob.ro/categorii-produse/mobilier-gradinite/scaune-gradinita/ pot fi gasite cateva scaune de gradinita foarte atractive, precum si o multime de alte piese de mobilier care pot face o sala de clasa eficienta.

Daca peretii si piesele de mobilier sunt perfecte pentru a-i primi pe copii, urmeaza accesoriile. Dintr-o sala de gradinita nu trebuie sa lipseasca jucariile si cartile, care este bine sa fie cat mai variate si sa permita organizarea unor jocuri educative in grup.

Daca toate sunt prezente, tot ceea ce lipseste sunt copiii si o educatoare care sa ia fiecare element si sa il transforme intr-o poveste de neuitat.

 

kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *