iul. 18, 2019
1202 Views
0 0

De ce ar trebui sa cumparam haine second hand?

Postat de

Multi oameni intampina probleme cand vina vorba despre achizitia de haine second hand, chiar daca acestea pot fi cumparate dintr-un depozit haine second-hand specializat. De multe ori, acestia sunt impiedicati de idea preconceputa ca este ciudat sa porti hainele altcuiva. Sau ca daca nu abordezi multitudinea de stiluri noi care apar, nu vei fi “la moda”. Insa cine ne-a invatat asta? Daca stai putin sa te gandesti, iti vei da seama ca sunt doar niste idei implementate de campaniile de marketing din industria fast fashion. Ni se spune prin aceste campanii, in mod constant, ca avem nevoie de mai multe articole trendy si ca acest consuum imens este normal, pentru ca piesele vestimentare sunt ieftine. Insa devine din ce in ce mai clar ca acest lucru nu este sustenabil pentru portofelul si dulapul nostrum si nici pentru mediul inconjurator.

Unde poti gasi haine second-hand?

Printre cele mai ofertante locuri se numara Full Fashion House, care detine mai multe depozite, unde puteti achizitiona haine si incaltaminte la kilogram. Puteti gasi haine second hand intr-o multime de stiluri, forme, marimi si magazine, de la consignatii, la magazine vintage, second-hand, donatii sau prin programele de schimburi de haine.

3 motive sa cumperi haine second-hand

  1. Economisesti bani. Colectiile din magazinele de fast fashion vin si se schimba cu o rapiditate cu care nu putem tine pasul. De asemenea, fiecare colectie debuteaza cu preturi extrem de mari, si nu scade decat cand apar cele noi, facandu-le pe acestea nu doar putin mai iefitne, ci si “demodate”. Si, pentru ca moda revine, vei putea gasi oricand aceleasi stiluri, materiale si modele in magazinele de haine second hand, la mai mult de jumatate din pretul magazinelor traditionale.
  2. Previi consumul excesiv si oferi o noua viata pentru piesele vestimentare. La fel cum nu este bine ca restaurantele sa arunce mancarea, pe care o gatesc in exces si nu este consumata, nici hainele nu ar trebui aruncate. Atat timp cat sunt in forma buna, exista intotdeauna cineva interesat de a le purta. De asemenea, acest lucru ajuta mediul inconjurator. Prin achizitia de haine second hand, scade cererea pe piata fast fashion, reducandu-se astfel productia si activitatea in fabricile poluante.
  3. Reinventezi hainele cu propriul stil. Avem o cultura obsedata de imagine si stil, lucru care nu se va schimba prea curand. Insa avem ocazia de a schimba mentalitatea, aratand importanta propriului stil, indiferent de provenienta hainelor. Chiar daca porti o bluza vintage, din anii ’70, o poti purta in combinatii extraordinare.
Categorii:
LifeStyle
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *