sept. 9, 2019
1575 Views
0 0

Membrana Hidroizolatii solutia ideala pentu protectia fundatiilor si teraselor

Postat de

Membrana Hidroizolatii solutia ideala pentu protectia fundatiilor si teraselor

 

Efectul umiditatii asupra acoperisurilor, a fundatiei si a teraselor folosite, duce la fisurari, la deformari  si la pierderea aspectului. Apa de ploaie, zapada, umiditatea continuta in aer patrund in porii betonului si duc in cele din urma la distrugerea completa a tavanelor, daca nu se aplica o hidroizolatie acoperis, terase etc. Impermeabilizarea poate fi impartita in tipuri in functie de zona in care este realizata.

Hidroizolatie acoperis

 

Acoperisul oricarei structuri ( complex rezidential , cladire industriala, parcare sau casa privata) este cel mai susceptibil la ploaie si la radiatii ultraviolet. Prin urmare, ai nevoie de hidroizolatie acoperis, care ar trebui sa fie compacta. Atunci cand se pune, trebuie sa acorzi atentie imbinarilor cu sisteme de drenare. In functie de tipul de acoperis al cladirii (partial sau plat), sunt selectate materialele de hidroizolatie corespunzatoare, cum ar fi membrana hidroizolanta.

Hidroizolatie fundatie

 

Baza oricarei fundatii este expusa apelor subterane. Pentru a proteja impotriva umiditatii, se face o evaluare a zonei si a adancimii apei subterane, dupa care sunt selectate materiale pentru hidroizolare. Este recomandabil sa efectuezi lucrari la fundatie in faza de constructie, pentru a evita costurile suplimentare in viitor. Fundatia exploatata nu trebuie protejata doar de umiditate, ci ar trebui sa fie si puternica. In ceea ce priveste hidroizolatia fundatiei, se acorda multa atentie rezistentei sale la stres mecanic. Poti cumpara materiale de calitate pentru izolatii si hidroizolatii din magazinul online Depo-Materiale-Constructii

Etapele de impermeabilizare si materiale utilizate

 

In functie de izolatia aleasa, etapele de hidroizolare impotriva umiditatii pot varia.

Printre etapele generale pot fi identificate: pregatirea fundatiei, eliminarea reziduurilor, intarirea punctelor slabe. Montarea izolatiei se realizeaza prin fixarea hidroizolatiei pe intreaga zona, fixarea imbinarilor si a sectiunilor in apropierea sistemelor de scurgere.

Materiale de impermeabilizare

 

In functie de tipul de suprafata, pot fi utilizate urmatoarele materiale:

Membrana bituminoasa este un material pentru euroroofing, care consta din poliester sau fibra de sticla cu impregnare cu bitum. Este montata pe intreaga zona cu o tehnologie de lucru speciala. Avantajul este pretul accesibil si posibilitatea de a fi pusa pe orice suprafata.  Potrivit expertilor, o astfel de izolatie este una dintre cele mai durabile.  

Specialistii magazinului online ofera toate tipurile de materiale de impermeabilizare.  Poti selecta izolatia potrivita in functie de caracteristici si pret si in functie de nevoi, cum ar fi hidroizolatii terase, hidroizolatie fundatie sau acoperis. Nu uita insa, ca terasa deschisa, cum ar fi balconul, este afectata de razele UV, ploaie, grindina, zapada, diferenta de temperatura. Toti acesti factori pot reduce semnificativ viata terasei.

 

Categorii:
Casa si Gradina
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *