feb. 17, 2021
716 Views
0 0

Sa ne cinstim si protejam batranii!

Postat de

Sa vorbesc distant despre batrani nu pot, fiindca am parinti si bunici care inseamna enorm pentru mine. Oamenii in varsta de astazi au investit in noi, au muncit cu demnitate si merita o batranete lipsita de griji. Ma gandesc cat de mult au muncit si la tot ce a ramas in urma lor si ma cuprinde duiosia.

Batranii sunt vulnerabili, lipsiti de putere, se imbolnavesc, de aceea au nevoie de ingrijire atenta, de respectul si intelegerea noastra.

Exista bunici care au puterea sa ramana singuri in casele lor si sunt activi pana la varste inaintate, dar si bunici care sunt dusi la azile batrani ca acolo sa fie supravegheati permanent.

Astazi vrea sa vorbesc despre cum ar trebui sa procedeze conducerea azilelor de batrani si si organele de control din tara aceasta sa le prelungim vietile si sa ii facem sa se simta in siguranta.

In primul rand, azilele ar trebui sa aiba contracte cu firmele de servicii funerare autorizate  de catre DSP care sa vina la timp si sa preia trupurile neinsufletite.

 

Nu se poate sa stea cineva mort ore intregi sau zile intregi, pana isi face cineva timp sa il preia si sa il pregateasca pentru odihna vesnica!

Este inadmisibil ca bunicii sa vada trupul lipsit de viata si sa se puna pe inima rea!

 

Un contract cu o firma de pompe funebre autorizata inseamna decenta maxima, preluare la timp si gestionarea eficienta a eventualilor microbi.

 

Firmele de servicii funerare autorizate stiu sa gestioneze un decedat de covid astfel incat sa nu se transforme intr-o sursa de imbolnavire in masa, tocmai de aceea DSP-ul are insarcinarea sa controleze daca azilele de batrani au contract cu firmele de pompe funebre autorizate pentru preluarea decedatilor.

In unele camine de batrani, preluarea decedatilor se face de catre firme de pompe funebre care nu poseda autorizatie si nu au nici personal calificat si dotarile care sa le permita sa pregateasca trupul neinsufletit in conditii de maxima decenta si igiena.

 

Un decedat de covid se impune sa fie pregatit urgent si pus intr-un sicriu care se sigileaza.

Firma de pompe funebre autorizata DSP dispune de sali autorizate de pregatire a trupului neinsufletit, sicrie complet echipate  si mai ales personal bine instruit care stie cum trebuie sa procedeze in fiecare caz in parte.

Cu noul virus nu este de glumit din cauza agresivitatii sale si a versatilitatii.

Personalul de la firmele de servicii funerare autorizate dispune de echipamente de protectie care sa il fereasca de eventualele infectari si sa previna raspandirea virusului, dar si de experienta necesara in manipularea decedatilor.

DSP-ul are o sarcina grea si importanta, fiindca de modul in care verifica azilele de batrani depinde stoparea pandemiei sau extinderea ei ca in perioadele critice.

Asteptam sa reintram in normalitate, am facut multe sacrificii pentru ea, de aceea statul trebuie sa ne asigure protectia necesara.

Bunicii nostri au dreptul la o viata decenta si la un sfarsit decent, de aceea managerii azilelor de batrani trebuie sa fie responsabili.

Intotdeauna ma gandesc cu duiosie la oamenii in varsta si consider ca trebuie sa ii protejam, fiindca sunt foarte vulnerabili.

In orice batran sa vezi pe unul dintre bunicii sau parintii tai!

Categorii:
Afaceri · Comunicate
kontento.ro

Leave a Comment

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *