1. Trebuie să știi de ce (sau dacă) ai nevoie de ele
Suplimentele alimentare sunt cele mai potrivite pentru a vă asigura că obțineți un aport adecvat de substanțe nutritive specifice – unele vitamine multiple care vor face treaba frumos. Dar există momente în care suplimentele specifice sunt utilizate pentru a ajuta la tratarea problemelor specifice de sănătate, cum ar fi administrarea de calciu și vitamina D pentru osteoporoză sau fier pentru anemie. În astfel de cazuri, medicul tău de familie probabil ți-a explicat deja cât de mult ar trebui să iei și poate ți-a oferit sugestii despre anumite mărci.
Dacă crezi că ai putea avea afecțiuni de sănătate pentru a lua suplimente specifice, trebuie să discuți cu medicul de familie. Nu te diagnostica singur.
Și, în cele din urmă, dacă obiectivul tău pentru a lua suplimente este sa previi îmbolnăvirea, atunci s-ar putea să vrei să-ți reconsideri planul – studiile de cercetare nu găsesc de obicei suplimente care să fie de ajutor în acest fel. Probabil că nici nu fac rău, dar alimentele pe care le consumi (sau nu le consumi) vor avea un impact mai mare asupra riscurilor pentru sănătate.
2. Dezvoltă-ți abilitatea de citire a etichetelor
Etichetele sunt concepute pentru a-ți atrage atenția, astfel încât să cumperi produsul. Și, deși producătorii de suplimente trebuie să respecte reguli specifice cu privire la afirmațiile de sănătate, s-ar putea să găsești un produs care să susțină că poate face mai mult decât poate să facă de fapt.
Nu crede – când vine vorba de suplimente și mențiuni de sănătate, mai ales dacă sună prea bine pentru a fi adevărat – probabil că așa e. În cel mai bun caz, îți vei pierde banii și, în cel mai rău caz, vei sfârși cu ceva periculos.
Treci peste afirmațiile de pe partea din față a etichetei și examinează graficul suplimentar și ingredientele – care îți vor oferi o idee despre ce conține sticla și cât trebuie să iei. De asemenea, poți găsi numele și informațiile de contact ale producătorului, este recomandarea oferita de acest site web.
3. Evită dozele mari și ingredientele extra
Deci, să presupunem că vrei să cumperi o sticlă de vitamina C. Mergi la magazin și vezi o sticlă de vitamina C; o altă sticlă de vitamina C cu plante imunitare; și o sticlă de vitamina C cu altceva.
Sunt utile ingredientele suplimentare?
Aceste ingrediente suplimentare pot părea o idee bună, dar cu cât sunt mai multe ingrediente, cu atât este mai mare probabilitatea de a avea un efect secundar nedorit. Începe doar cu vitamina sau mineralul care te interesează. Nu cumpăra mai mult decât ai nevoie.
4. Alege o marcă respectată
Știi că există câteva mărci de vitamine pe care le-ai văzut de ani de zile – există de mult timp, așa că probabil oferă un produs decent. Dacă faci cumpărături la o farmacie sau la un magazin de produse naturiste, ar trebui să poți cere sfatul cuiva. Dar dacă mergi la magazinul alimentar sau într-un supermarket, ești pe cont propriu.
5. Evaluează site-ul atunci când cumperi online
Căutarea suplimentelor pe web va face să apară tot felul de site-uri web, de la site-urile oficiale ale companiilor de suplimente la site-urile ieftine cu reduceri, până la site-urile web care vând produse fără valoare sau mai rele. Nu te încrede în produsele care promit vindecări pentru boli, pierdere în greutate extremă sau o performanță sexuală impresionantă.