Esti interesat ca anul acesta sa incepi sa faci SEO si sa afli mai multe despre acest termen care a capatat din ce in ce mai multa popularitate in ultimii ani? Ei bine, trebuie sa urmaresti cateva tendinte cheie pentru a-ti imbunatati pozitia in motoarele de cautare. Trebuie sa tii minte ca SEO este o treaba destul de minutioasa. Pe langa acest aspect, trebuie sa tii cont ca tendintele se schimba mereu si ca este o munca ce necesita efort constant. Asa ca, cel mai bun sfat al nostru este sa apelezi la o agentie SEO pentru ajutor.
Atunci cand vine vorba de SEO, exista foarte multe resurse si informatii, asa ca, s-ar putea sa devii putin confuz in prima faza. Existand atat de multe strategii si tactici, este posibil sa fii putin descurajat in momentul in care trebuie sa alegi una pentru afacerea ta. Cu toate acestea, nu trebuie sa te sperii. Daca vrei sa faci totul pe cont propriu, incearca sa inveti mai multe despre optimizare SEO de la cele mai mari companii cu acelasi tip de acitivitate ca si tine.
Noi vom incerca sa iti oferim cateva indicii in ceea ce priveste tendintele cheie pentru optimizarea SEO, din 2019.
1. Optimizeaza-ti site-ul pentru mobil
Este elementar sa faci site-ului tau o optimizare SEO pentru mobil. Incepi prin a testa performanta si viteza de incarcare a site-ului tau pe toate dispozitivele mobile. Orice intarziere in navigarea poate fi o ocazie ratata de a angaja un nou vizitator.
Oamenii petrec mai mult timp pe telefoanele mobile de la an la an. Ceea ce inseamna ca o noua strategie SEO nu poate ignora optimizarea mobila.
Gandeste-te la propriile tale obiceiuri de cautare atunci cand te grabesti si ai nevoie de un raspuns cat mai rapid. Sau gandeste-te la rezultatul unei cautari – rezultat care ti-ar atrage atentia.
In momentul in care te concentrezi pe optimizarea SEO pentru mobil trebuie sa te gandesti ca utilizatorii probabil au nevoie de un raspuns clar si rapid.
2. Intelege modul de cautare al utilizatorilor
Avem obiceiul de a presupune ca anumite cuvinte cheie au mai multe cautari decat altele. Testarea cuvintelor cheie este intotdeauna o idee buna, dar SEO in zilele noastre se concentreaza mai mult pe intelegerea intentiei de cautare. Nu este suficient sa gasesti un cuvant cheie care sa atraga mai mult trafic pe site-ul tau.
O strategie SEO pe termen lung se bazeaza pe intentia de cautare si rationamentul din spatele fiecarei cautari. Dupa ce incepi sa intelegi modul in care publicul vizat de tine utilizeaza motoarele de cautare, iti poti optimiza site-ul cu mai mult succes.
Cautarile devin din ce in ce mai dinamice si nu este suficient sa se bazeze pe ipoteze. Daca apelezi la serviciile SEO oferite de o agentie, vei fi indrumat catre alegerea unor cuvinte cheie potrivite. Agentiile folosesc o multime de tool-uri pentru a descoperi ce cuvinte cheie sunt mai cautate, ce intrebari pun utilizatorii motoarelor de cautare.
3. Scrie pentru oameni, optimizeaza pentru motoarele de cautare
O strategie SEO de succes nu ignora elementul uman atunci cand optimizeaza un site. Nu ne bazam doar pe cuvinte cheie bune pentru a imbunatati pozitia site-ului nostru. Scopul este sa alegi cuvintele cheie potrivite pentru publicul tau astfel incat continutul sa ramana relevant si cuvintele cheie sa reflecte acest lucru.
In momentul in care creezi continut, incepi intotdeauna prin a te gandi la publicul tau. Continutul tau ar trebuie sa fie relevant si interesant, astfel incat sa doreasca sa il citeasca in continuare. Poate chiar sa doreasca sa impartaseasca si cu altii. O data ce incepi sa intelegi continutul pe care doresc sa il citeasca vizitatorii site-ului tau, este timpul sa te concentrezi mai mult pe optimizarea acestuia.
4. Analizeaza traficul de cautare existent
Daca nu esti sigur de unde sa incepi si ce sa testezi, arunca o privire mai atenta asupra traficului actual de cautare.
Care sunt paginile de la nivelul site-ului tau cu cel mare numar de accesari? Ce cuvinte cheie au folosit vizitatorii site-ului tau in cautarea lor? Cum si de unde au ajuns la tine?
Analizeaza primele 10 pagini ca numar de accesari si vezi ce au in comun. Ai urmat cele mai bune practici de optimizare asupra lor?
Gaseste paginile care functioneaza cel mai bine din punct de vedere al continutului si gaseste modalitati de a-l actualiza constant, astfel incat continutul sa ramana in continuare relevant pentru vizitatori. O privire mai atenta asupra traficului ta de cautare si a performantei SEO actuale va poate ajuta chiar sa-ti intocmesti o strategie de continut cu subiecte pe care audienta ta le-ar aprecia.